Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos, Naujausi

Meras – naujojo Darbo partijos pirmininko pavaduotojas

Sekmadienį Kaune, Vytauto Didžiojo universitete, įvyko Darbo partijos suvažiavimas, kuris buvo skirtas šios politinės jėgos pirmininko rinkimams. Šios pareigos buvo laisvos nuo 2017 metų liepos 25 dienos, kai atsistatydino „darbiečių“ lyderė Živilė Pinskuvienė. Laikinai vadovauti partijai buvo pavesta buvusiam europarlamentarui Šarūnui Biručiui.

Užimti Darbo partijos pirmininko pareigas suvažiavime buvo pasiūlyti trys kandidatai. Tai laikinasis partijos vadovas Š. Birutis, Seimo narys Valentinas Bukauskas ir šios partijos Garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Š. Birutis ir V. Bukauskas, partijos lyderiu įvardiję V. Uspaskichą, savo kandidatūras atsiėmė. Tad suvažiavime Darbo partijos pirmininkas buvo renkamas iš vieno kandidato.

Pasisakyme pretendentas pristatė savo rašomos programos esmę. Politikas teigė, kad ji padėtų išspręsti daugybę Lietuvos problemų, užtikrintų regionų vystymąsi. Kalbėdamas apie ateitį V. Uspaskichas pabrėžė, jog partija intensyviai ruošiasi dalyvauti visuose rinkimuose ir jau artimiausiu laikotarpiu ketina peržengti reikiamą balsų barjerą.

Naujasis Darbo partijos pirmininkas buvo išrinktas atviru balsavimu. Taip pat suvažiavime patvirtinti Darbo partijos pirmininko pavaduotojai. Jais tapo V. Bukauskas, Š. Birutis, Vigilijus Jukna, Aidas Gedvilas ir Darbo partijos Ukmergės skyriui vadovaujantis rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Laikraštyje esame rašę, kad šios partijos Ukmergės skyrius sausį vykusiame visuotiniame susirinkime nusprendė įkurti visuomeninį rinkimų komitetą „Mes kartu“. Jo veikloje gali dalyvauti ne tik šios partijos nariai. „Darbiečiai“ burtis kviečia visus bendruomeniškus, aktyvius, turinčius idėjų Ukmergės krašto žmones. Kaip tuomet „Gimtajai žemei“ sakė naujojo komiteto vedlys R. Janickas, komiteto tikslas – apjungti įvairių įsitikinimų, pažiūrų, profesijų kūrybingus, sąžiningus ir kompetentingus žmones. Meras neslėpė, jog Darbo partijos Ukmergės skyrius jau pradėjo ruoštis 2019 metų vasarį vyksiantiems savivaldybių tarybų rinkimams. Šiuose rajono žmonėms ypač svarbiuose savivaldos rinkimuose Ukmergės „darbiečiai“ apsisprendė dalyvauti ne su Darbo partija, o su platesnį ratą aktyvių žmonių, naujų lyderių jungiančiu visuomeniniu komitetu.

2015 m. kovo 1 dieną vykusiuose rinkimuose į rajono Savivaldybės tarybą pateko septyni Darbo partijos atstovai. R. Janickas išrinktas meru, Tarybos nariais išrinkti Vydas Paknys, Darius Varnas, Arūnas Civilka, K. Cesevičius, Jurgita Vijūnė ir Vidmantas Krikštaponis. V. Pakniui atsisakius mandato dėl nesuderinamų pareigų, jį pakeitė Arvydas Pėšina.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kristina :
    Dar šitaip koneveikiamo žmogaus nesu mačiusi. Tai gali reikšti ir visai priešingai-JIS EINA TEISINGA KRYPTIMI!
    • Partkomas :
      Blogai žiūrėjot, jei nematėt..Beje, o kur ta jo kryptis? Šito rusų karininko? O dabar prisitaikėlio klouno...
  • Ana :
    Nuotraukos pavadinimas '' Ate mero kėdei!''
  • Nuomone :
    As, tai mero vietoje siek tiek pailseciau nuo politikos, kad netektu tapti "politiniu lavonu" ar kaip ten pns. liaudis sako.
    • Partkomas :
      tai kad jau tapo :D

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas