Miesto centrą užtvindė galinga technika.

Aktualijos, Naujausi

Traktorių paradas – valstybės šimtmečio garbei

Genovaitė KAZIELIENĖ

Penktadienį ukmergiškius ir pravažiuojančius svečius nustebino įspūdingas reginys –riedantys 19 traktorių, kuriuos puošė trispalvės. Kolona pajudėjo nuo Kauno gatvės ir aplinkkeliu apsukusi ratą kirto miesto centrą, o kelionę baigė prie Aleksandravos restorano.

Šį renginį organizavo Žemės ūkio rūmų savivaldos organizatorė Ukmergės rajone Karolina Valaišienė.

„Kadangi šįmet švenčiamas Lietuvos atkūrimo šimtmetis, nutarėme šiai progai organizuoti traktorių paradą“, – pasakojo K. Valaišienė.

Ir pridūrė, jog dar vienas tikslas – pademonstruoti, kaip per tą laikotarpį pasikeitė žemės dirbimo sąlygos: kažkada visus darbus nudirbusius arkliukus pakeitė galinga technika.

Ji pasidžiaugė, kad pakviesti dalyvauti akcijoje rajono ūkininkai noriai sutiko susirinkti ir tokiu būdu pagerbti  valstybės jubiliejų. Taip pat pasveikinti ir pavasarį – būsimų  darbų pradžią bei naujo derliaus laukimą…

Prie ūkininkų prisijungė ir Šešuolių šv. Juozapo bažnyčios klebonas Egidijus Kazlauskas, kuris kolonoje važiavo keturračiu.

K. Valaišienė dėkojo savivaldybės administracijos direktoriui Stasiui Jackūnui už suteiktą leidimą rengti paradą, taip pat rajono Policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkui Vladui  Butkui už kolonos palydą.

AUTORĖS nuotr.

[images cols=“four“ lightbox=“true“]
[image link=“20510″ image=“20510″]
[image link=“20508″ image=“20508″]
[image link=“20506″ image=“20506″]
[image link=“20504″ image=“20504″]
[/images]

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas