E. Zeziulevičius Piliečių tribūnoje kėlė aktualias problemas.

Aktualijos

Klausė, ar laukiame tragedijos

Savivaldybės tarybos posėdžio metu Piliečių tribūnoje pasisakęs pašiliškis Eduardas Zeziulevičius kėlė dvi problemas. Jis kalbėjo, kad nežinia kieno sprendimu Pašilėje, daugiabučio kieme esanti vaikų žaidimų aikštelė buvo iškelta į mokyklos teritoriją. Pašiliškis teigė, kad norėdami į ją patekti mažieji turi pereiti per pagrindinę miestelio gatvę, kuria pravažiuoja tūkstančiai automobilių. Tai jiems kelia didelį pavojų. Jis taip pat sakė, kad apie tokią padėtį buvo informuota savivaldybė, miesto seniūnija, bet niekas nepadaryta. „Negi reikia tragedijos, kad žūtų koks vaikas, o tada skėsčiosim rankomis, kad aikštelė įrengta netinkamoje vietoje“, – svarstė E. Zeziulevičius. Jis prašė sudaryti komisiją, kuri išsiaiškintų, kas duoda leidimus rengti žaidimų aikšteles tokioje vietoje.

Pašiliškis iškėlė ir dar vieną klausimą – dėl miesto kapinėse esančių tualetų. E. Zeziulevičius priminė, kad Europos Komisijos direktyva reikalauja, jog neliktų lauko tualetų, ir siūlė, kol savivaldybė nenubausta už reikalavimų nevykdymą, skirti 1 proc. rajono biudžeto lėšų ir įrengti šiuolaikiškus tualetus – kad juose būtų normalūs klozetai, vandens.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tau :
    Pasiūlymas: susikūrė Pašilės bendruomenė. Aktyvūs jos nariai teikia projektą ( jų pasirinkimas didelis, tik galvelės turi būti kietos tam popieriniam darbui atlikti - čia netinka garsūs rėkaliojimai, kaltinimai visam pasauliui), sulaukia finansavimo iš pasirinkto fondo, prisideda savo lėšomis (tokie reikalavimai) ir... visi patenkinti. Niekas nieko niekam neprivalo duoti, nupirkti, įrengti, pastatyti. Gyventi reikia taip, kaip individualių namų gyventojai - gerovę ir gerbūvį susikuria patys.
  • Aš :
    Tai,kodėl mašinas statot krepšinio ir buvusioje vaikų žaidimų aikštelėse?Vaikus turi prižiūrėt tėvai,pervest per perėją,saugoti nuo traumų aikštelėj.Aš pats esu Pašilėj augęs ir dabar dažnai ten būnu.Kažkodėl aš žinojau,kad prie mokyklos bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė,nors man tai visai neaktualu-mano vaikai jau suaugę.Niekaip nesuprantu,kodėl jūs visi nieko nežinot?Kol viskas buvo daroma,buvo tyla,dabar triukšmą keliat.Tiesa,daug vaikų gyvena ir mokyklos pusėj,kaip tada.Kas gali paneigti,kad triukšmas keliamas dėl užgautų ambicijų ir pinigų.
    • Ukmergiškis :
      " Daug vaikų gyvena mokyklos pusėje " - tai VISIŠKAS NUSIŠNEKĖJIMAS, nes mokykla yra viena toje pusėje, o visi eina iš Pašilės kito galo, ar atvyksta miesto autobusu, todėl nereikia skleisti erezijų ir demagogijos. Be to, apie kokius pinigus ir ambicijas eina kalba???!!! O dėl jūsų žinojimo - tai vadinasi jūs esate iš tų pačių aikštelės sumanytojų, nes vietiniai žmonės nežinojo, o jūs gyvendamas net ne Pašilėje - ŽINOJOTE!!!! Vadinasi nelaimės atveju - reikės ir jums atsakyti, nes neužkirtote kelio nelaimei neįvykti.
  • Aš :
    Gudruoliai,kur jūs anksčiau buvot,kaip tą aikštelę įrenginėjo.Reikėjo tada rėkt,o ne praėjus dvejiems metams.Viskas blogai,visi blogi,tik rėksniai dabar teisūs.
    • Ukmergiškis :
      Visų pirma - tai niekas Pašilės mikrorajono gyventojų neinformavo, kad iškeldina vaikų žaidimo aikštelę, kuri buvo tarp namų jau 35 metus. Visų antra - reikia dėkoti Dievui, kad niekas dar per tuos 2 metus nežuvo eidamas į tą aikštelę žaisti. Visų trečia - ČIA JAU NERĖKTI REIKIA, BET NAIKINTI TĄ AIKŠTELĘ TOJE VIETOJE, KOL NEĮVYKO TRAGEDIJA IR DĖKOTI, DABARTINIAM PAŠILĖS SENIŪNAIČIUI E. ZEZIULEVIČIUI, kad jis viešai apie tai informavo visuomenę, nes metaforiškai pasakius - tai kabantis damoklo kardas virš vaikų galvų , ir tik laiko klausimas, kada jis nukris.
  • Jurgita :
    Prie kalno puiki vieta žaisti vaikams, ten gatves nėra.Vaiko apibrėžimas yra platus, todel treniruokliai butų 14 -16 metu, o minėta aikštele tiktų darželiui 4-6 metu vaikams.Valďžia nori švietimo ministerijos ir Ukmerges miesto seniunijos lėšas suplakti į vieną tešlą.O tai yra atskiri dalykai.
  • Aš :
    Tėvai turi prižiūrėti savo vaikus.
  • Pasipiktines :
    Toje aiksteleje nera ka veikti mokyklinio amziaus vaikams. Ji iki 5 metu vaikams.Ukmerges savivladybe nurase pasiles jaunaja karta ir nuo 5 metu vaikams nera ka veikti.Net krepsinio aiksteles neturi...
  • Aš :
    O tai,kaip vaikai į mokyklą per gatvę eina?Tam įrengta perėja,tai gal mokyklą reikia perkelti į kitą gatvės pusę?
    • Ukmergiškis :
      Į mokyklą eina vaikai nuo 7 metų, o ten į tą aikštelę bėgioja žaisti 3-4 metų pypliai, kurie BĖGA PER GATVĘ NIEKUR NEŽIŪRĖDAMI, o per pėsčiųjų perėja jie neina, nes ji ne toje vietoje, kur VAIKŲ ŽAIDIMO AIKŠTELĖ.
      • Tau :
        Nė vienas 3-7 metų vaikas neturėtų būti paliekamas atvirose erdvėse be suaugusių priežiūros. Gal ķlausimas turėtų būti keliamas kitaip: kokia atsakomybė gresia daliai šeimų, neužtikrinančių mažamečių priežiūros?
        • Ukmergiškis :
          Klausimas yra užduotas tikslus, t. y. AR REIKIA SULAUKTI TRAGEDIJOS, KAD ŽŪTŲ VAIKAS, eidamas į tą aikštelę, ar reikia ją grąžinti į tą vietą, kur ji buvo daugiau nei 35 metus. Ir kitas klausimas - KAS PRISIIMTŲ ATSAKOMYBĘ DĖL TRAGEDIJOS??... Negalime likti pasyvūs stebėtojais, kai valdžia daro nesąmones, o turime būti aktyvūs ir reikalauti iš valdžios BENT JAU NEGRIAUTI TO, KAS BUVO SUKURTA NE JŲ PASTANGOMIS.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas