Kultūros centro „Facebook“ nuotrauka

Aktualijos

Detalė į Ukmergę keliauja iš Anglijos

Kovo 13-ąją netikėtai sugedo Kultūros centre esantis vienintelis kino projektorius „Christie“. Negana to, kad Ukmergėje neberodomas kinas, sudėtingo skaitmeninio agregato gedimą nustatyti ir jį remontuoti gali tik jo gamintojai, esantys Didžiojoje Britanijoje. Jie projektorių nedelsdami testavo nuotoliniu būdu. Sugedusi agregato „širdis“ jau pakeliui iš Didžiosios Britanijos į Ukmergę. Turima vilties, jog gedimas gali būti pašalintas savaitgalį.
Kultūros centro kino operatorius Virgilijus Kojala „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad projektorius sugedo kovo 13-ąją prieš kino seansą: „Kovo pradžioje baigėsi projektoriaus lempos resursas. Iš Vilniaus atvykę kino aparatūrą sumontavusios įmonės „Prezentacijų spektras“ atstovai ją pakeitė. Tuomet prasidėjo Perkusinės muzikos festivalis ir dešimt dienų projektorius buvo išjungtas – filmų nerodėme. Antradienį jungiant projektorių įsižiebė raudona lemputė, signalizuojanti gedimą.“

Buvo susisiekta su gamintojais. Išsiaiškinę gedimo priežastį, jie iš Didžiosios Britanijos išsiuntė projektoriaus smegenimis bei širdimi vadinamą detalę.
„Turim informacijos, jog ji jau pakeliui į Lietuvą“, – penktadienį sakė V. Kojala.
Kai tik detalė atkeliaus į Vilnių, įmonės „Prezentacijų spektras“ meistrai ją atveš į Ukmergę ir sutvarkys kino projektorių.
Kultūros centre esantis projektorius vadinamas vienu moderniausių. Bet koks bandymas remontuoti aparatą patiems yra draudžiamas. Nuėmus projektoriaus dangtį, aparatas iš karto užsirakina. Jį vėl įjungti gali tik įmonės „Christie“ specialistai.
Ukmergėje šis skaitmeninis projektorius sumontuotas 2017 metų pradžioje, baigus net devynerius metus trukusią Kultūros centro renovaciją. Jis pastatytas vietoje senojo, juostinio projektoriaus. Beje, kilus sumanymui turėti skaitmeninį kiną ir matyti 3D filmus, teko kreiptis net į kultūros ministrą.
Be didmiesčių 3D filmus savo gyventojams gali pasiūlyti tik keletas mažesnių miestų kultūros centrų. Tokį formatą palaikančios kino salės yra įrengtos Gargžduose, Varėnoje. Tačiau jos yra net keliolika kartų mažesnės nei Ukmergėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Cia viskas genda.Bet idomiausia,kad cia viskam reikia kazkokokiu išskirtiniu detaliu.Laikrodziai,taisomi Italijoje(labai jau smarkiai abejoju,kad jie yra italiski),vieno ju,jau po paskutinio taisymo,rodykles šviete tik viena karta ir greiciausiai,vel sugedo,jei tamsu,to laikrodzio neimanoma iziureti.Dar vienas idomus dalykas,to laikrodzio rodykles yra beveik vienodo dydzio,is toliau atskirti kuri rodo valandas,kuri minutes,tiesiog neimanoma.Galvoju,nevezet jus tu laikrodziu i jokia Italija taisyti,o ir pirkti jie(gal ir pagaminti),geriausiu atveju-Lenkijoje.Neblogi pinigai kazkam krenta.Kelius geriau sutvarkykit,jau baisesnio vaizdo,net kaime neberasi.Labai rupinates saugumu kelyje,ane?Maziausiai du žiedai,neatitinka jokiu saigumo reikalavimu,jie paprasciaisiai yra per siauri,jei visi vaziuos pagal taisykles,taip kaip reikia vaziuoti taisyklingai per ziedus,gatves visai užsikimš.Paziurekit,kokie keliai prasideda,bent siek tiek pasukus nuo pagrindiniu gatviu(Kauno,Vytauto,Vilniaus,Gedimino),baisesnio vaizdo as nemaciau nei viename Ukmerges dydzio mieste.O dabar,su tais savo vamzdziu tiesimais,visai viska sugriausit,o svarbiausia,kad jei ir bandysit ka nors sutvarkyti,tai nebent po kokiu metu.Aptvarkysit,tada vel griausit,nes kas nors atsitiks su vamzdziais.Juk jau palei "Paparti",nezinau kokia ten gatve,kase tose paciose vietose daugiau nei po 10 kartu,reiskia,labai jau gerus vamzdziu tiesejus pasisamdet.Jau visa gatves baigiat išverst,o nesutaiset nei vienos,o kai atšils ir dar lietus prasides,tai palei "Paparti"ne tik,kad pravaziuot,bet ir praeit nebebus imanoma.Idomu,kiek laiko nesuges tas jusu kino stebukas is Anglijos?Miestas jau i miesta nebepanasus,siek tiek anksciau,didesni kaimai daug graziau atrodydavo.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas