Aktualijos

Šiukšlių konteineryje aptiko leisgyvį šunelį

Antradienio vakarą VšĮ „Klajūnas“ vadovė Ilma Germanienė kreipėsi į redakciją ir papasakojo neįtikėtino žiaurumo atvejį. Vasario 20-ąją, apie 16.15 valandą, gyvūnų globėjai sulaukė Asta prisistačiusios ukmergiškės skambučio.

„Virpančiu balsu moteris pranešė, kad prie namų, Vilkmergėlės ir Kranto gatvių sankryžoje, esančiame šiukšlių konteineryje aptiko kažkieno įmestą šunelį, kuris jau gali būti negyvas, nes nejuda…“, – kalbėjo I. Germanienė.

VšĮ „Klajūno“ savanoriai nuskubėjo į nurodytą vietą. „Išties ant dvokiančių atliekų, pačiame konteinerio dugne, gulėjo nedidelio ūgio leisgyvis šunelis, – tęsė pasakojimą I. Germanienė. – Kadangi ištraukti jo negalėjome, teko konteinerį apversti. Laimei, keturkojis dar buvo gyvas. Įkėlus jį į mašiną ir paguldžius paaiškėjo, kad gyvūno kaklas atvyniotas ir suveržtas sintetinio špagato virve.  Automobilyje radau peilį ir virvę nupjoviau. Mano akyse įvyko stebuklas –  šunelis įkvėpė, o iš jo akyčių išriedėjo ašaros… Lengviau atsikvėpę nuskubėjome į „Ukvaista“ veterinarinę kliniką. Po apžiūros veterinarijos gydytoja nustatė, jog rastinukė – nė metukų neturinti kalytė. Buvo matyti, kad ji gyvenusi su šeimininkais, nes nesulysusi, švari. Tačiau akytėse kraujosruvos, matyt, atsiradusios dėl smaugimo. Kalytei pažeista trachėja, gerklos, sutrikusi kraujotaka. Taip pat pakaušyje aptikta žaizda, kuri galėjo atsirasti nuo smūgio buku daiktu. Pavadinome ją Fortūna. Nors veterinarinė klinika „Ukvaista“ neturi stacionaro, bet veterinarė Reda Šniokaitė  sutiko gyvūnėlį pasiimti ir keletą dienų stebėti“.

Labiausiai šioje istorijoje gyvūnų globėjus domina, kas šio šuniuko šeimininkai, kas galėjo taip žiauriai pasielgti su gyvūnėliu.

„Veterinarijos klinikos gydytojai mums pasakojo, kad tądien jiems paskambino nepažįstama moteris, kuri teiravosi, kaip galima būtų užmigdyti vienerių metų kalytę, kuri neva tapo pernelyg aktyvi“, – apie keistą skambutį prisiminė pašnekovė. Ir pridūrė, kad veterinarai skambinusiajai paaiškino, jog sveikų gyvūnų jie nemigdo. I. Germanienės nuomone, tai ir galėjo būti į konteinerį nugaišti įmesto šuns šeimininkė.

 VšĮ „Klajūnas“ savanoriai socialiniuose tinkluose išplatino aptiktos kalytės nuotraukas ir kreipėsi į ukmergiškius, tikėdamiesi sulaukti informacijos.

„Gal Vilkmergėlės, Kranto ar kitų aplinkinių gatvių gyventojai tądien pastebėjo kažką įtartino, gal žino, kas galėjo taip pasielgti, o gal pažįsta gyvūno šeimininką? Kas tas žmogus, kuriam pakilo ranka taip pasityčioti iš nekalto sutvėrimo? Mums svarbi bet kokia informacija. Įvykdytas nusikaltimas prieš gyvūno gyvybę, todėl taip pasielgęs asmuo neturėtų likti nenubaustas“, – dalintis informacija ragino I. Germanienė.

Gyvūnų globėjai apie įvykį informavo policiją, kuri pradėjo tyrimą.

Galintys ką nors papasakoti apie šį įvykį parašomi skambinti telefonu 8 684 3957, arba susisiekti su policijos pareigūnais bendruoju pagalbos telefonu 112.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ! :
    Kolchoznikai neokomunistai vel uzsimine apie privaloma gyvunu zenklinima,cia tik pradzia tokiu naminiu gyvuneliu metymu i konteinerius. Kai kuriems paprasciau ismesti nei keliolika euru suploti. Suni ar katina praktiskai visi turi,net ir asocialus asmenys,bet kai prades baudom grasinti,tai tokie jau verciau atsikratys savo gyvunu ir tikrai ne kokiu humanisku budu uzmigdant ar atiduodant i prieglauda,o apie tokias ziaurybes skaitysim pastoviai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas