Mokykloje pakvipo šv. Kalėdomis.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

,,Knygų Kalėdų“ sulaukus

Senamiesčio pagrindinėje mokykloje pakvipo šv. Kalėdomis. Mokyklos bendruomenė, pritardama rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus idėjai, paskelbė akcijos ,,Knygų Kalėdos“ pradžią. Visi užsiėmimai, tądien vykę mokykloje, buvo skirti knygai.

Ankstų rytą mokiniai rinkosi klasių vadovų kabinetuose, kur kūrė ir iliustravo pasakojimus apie nuotykius mokykloje. Šie pasakojimai buvo sudėti į knygą ,,Tikros ir netikros Senamiesčio istorijos“. Vėliau mokiniai rinkosi aktų salėje. 7b klasės mokinių suvaidinta inscenizacija pasakojo apie protėvių tikėjimą ir apeigas, įamžintas legendose. Po to buvo skaitomos legendos apie Ukmergės miesto kilmę. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nina Lilia Galickė pasveikino visus susirinkusius ir paskelbė šių metų ,,Knygų Kalėdų“ šūkį – ,,Dovanokime knygas savo bibliotekai“. Ji paragino kuo dažniau aplankyti tą biblioteką, kurią vadinate savo biblioteka – arčiausiai esančią, mėgstamiausią, dažniausiai lankomą, o gal dar neatrastą – ir padovanoti jai gerų, naujų knygų. Renginio pabaigoje mokiniai skaitė sukurtus pasakojimus.

Tuo tarpu pradinukai dieną pradėjo skaitydami mėgstamas knygas tamsoje, suradę klasėje mielą kertelę, patogiai įsitaisę ant minkštų pagalvėlių, pasišviesdami žibintuvėliais… Mokiniai samprotavo, kaip jautėsi mūsų senoliai negalėdami nei mokytis, nei skaityti, nei rašyti, kokioje tamsoje skendi žmogus, taip ir neprisijaukinęs knygos.

Tylųjį knygelės skaitymą pakeitė vyresnių mokinių Ramintos ir Kajaus, Evos ir Tomo pasakojama dar negirdėta legenda apie Ukmergės miesto įkūrimą. Žiūrėdami istorijos mokytojos paruoštą pristatymą pradinukai išgirdo dar aštuonias legendas apie mūsų miestą. Taigi legendų buvo suskaičiuota net devynios! Laičių pradinio ugdymo skyriaus mokytojos vaikams priminė ir Laičių apylinkėse plytinčio Kaselio piliakalnio legendą. Ukmergės miesto legenda apie mergelę, girioje gyvenusią su vilke ir aštuoniais vilkiukais, atgijo mokyklos stende. Moksleiviai su užsidegimu kūrė, piešė ir surišo savo klasės knygeles.

Įdomūs, netradiciniai penktadienio užsiėmimai paskatino susimąstyti apie knygos vertę ir svarbą žmogaus gyvenime bei paragino aktyviai dalyvauti akcijoje ,,Knygų Kalėdos“.

Apie renginį papasakojo pradinių klasių mokytoja Irma Leonavičienė ir lietuvių kalbos mokytoja Živilė Kudlinskienė.

G. ž.“ inform. 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas