Dėl geriausio oratoriaus titulo varžėsi keturios merginos.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Ukmergės jaunimas žino, kaip galima kovoti su melagingomis naujienomis

Lapkričio 22-ąją Ukmergėje vyko nacionalinio projekto „Eurodebatai“ renginys, kuriame keturios miesto mokinės varžėsi dėl geriausio oratoriaus titulo. Visos jaunuolės pasisakė pagrindine projekto tema „Kaip nepasiklysti melagingų naujienų pasaulyje?“

Dalyvių kalbų klausėsi ir jas vertino rajono mero patarėja Laima Gambickienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Savivaldybės tarybos narė Jurgita Vijūnė, VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro direktorė Daiva Pranskevičienė, savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Sandra Mackevičienė. Tačiau nugalėtoją galėjo rinkti ne tik komisija, bet ir į renginį atėję žiūrovai.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, nugalėtoja pripažinta Antano Smetonos gimnazijos mokinė Gabija Daunoravičiūtė. Antra vieta atiteko Guodai Taraškevičiūtei, trečia – Guodai Strelčiūnaitei, ketvirta – Kamilei Samusiovaitei.

„Vienas iš kovos su melagingomis naujienomis būdų yra analizuoti kuo daugiau informacijos šaltinių mums rūpimu klausimu“, – teigia renginio nugalėtoja Gabija. Ji jau gruodžio 10–11 dienomis dalyvaus viešojo kalbėjimo mokymuose, vakarienėje su „Humoro klubo“ nariais bei varžysis finale Vilniuje.

Projektą „Eurodebatai“ įgyvendina Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Jaunimo Europos komandos (JEK) nariai. Daugiau informacijos apie projektą galima rasti interneto svetainėje www.pazinkeuropa.lt .

JEK nario Tito Kumetaičio informacija

Dainiaus VYTO nuotrauka ir video.

www.ukmerge.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas