Egzamino dalyviai, priekyje – M. Raškevičienė.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Aktualijos

Konstitucijos žinias savivaldybėje tikrinosi keturi ukmergiškiai

Dalia IVAŠKEVIČIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė

Spalio 3 dieną visoje šalyje įvyko pirmasis jau vienuoliktus metus iš eilės Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos organizuojamo, Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamo Konstitucijos egzamino etapas, kuriame pasitikrinti Konstitucijos žinias galėjo visi Lietuvos piliečiai.

Antrasis egzamino etapas vyks spalio 12 d. Po antrojo etapo paaiškės egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 25 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos Lietuvos Respublikos prezidentė.

Į Ukmergės rajono savivaldybę antradienį Konstitucijos egzamino laikyti atvyko keturi visuotinėje teisinių žinių įvertinimo akcijoje panorę dalyvauti ukmergiškiai – vienas pilietis sprendė teisinį išsilavinimą turintiems ar jo siekiantiems skirtą testą, trys – testą teisinio išsilavinimo neturintiems asmenims.

Egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateko tie, kurie teisingai atsakė į 25 klausimus ir daugiau.

Antrajame etape dalyvaus pirmojo turo nugalėtojai Monika Raškevičienė ir Andrius Kalesnikas, sprendę testą teisinio išsilavinimo neturintiems asmenims. Tai jau vienuoliktasis Savivaldybės tarybos nario A. Kalesniko ir trečiasis Savivaldybės tarybos sekretoriato vedėjos M. Raškevičienės Konstitucijos egzaminas. Andrius du kartus yra pelnęs prezidentės apdovanojimą.

Kiti du ukmergiškiai teisines žinias tikrinosi atitinkamai septintą ir devintą kartą.

Šiemet Lietuvos Respublikos Konstitucijai sukanka 25-eri metai. Šiais, jubiliejiniais metais, organizuojamas Konstitucijos egzaminas išskirtinis tuo, kad jo metu tikrinamos ir Lietuvos konstitucinės raidos žinios. Egzamino dalyviams pateiktuose testuose minimos tarpukariu priimtos trys nuolatinės (1922 m., 1928 m. ir 1938 m.) ir trys laikinos (1918 m., 1919 m. ir 1920 m.) Konstitucijos – šiandienio pagrindinio valstybės įstatymo pirmtakės.

A. Kalesnikas.

Dainiaus VYTO nuotraukos 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas