Kultūra

Parodoje – laiškai Mamai ir Mokytojai…

Oksana JUDAKOVA

 VšĮ „Trys kaimai” parodų kuratorė ir NVŠ programos vadovė

 Penktadienį šalies mokyklos vėl pakvies per vasarą ūgtelėjusius ir pailsėjusius vaikus.

 Ta proga  „Vilkamirgės galerija“ visus kviečia pažiūrėti Veprių pagrindinės mokyklos moksleivių piešinių ir grafikos darbų. Tai baigiamoji praėjusiais mokslo metais Ukmergės meno mokyklos Vep-riuose ir Sližiuose vykdytos Neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) programos paroda.

Joje – lino, kartono raižiniai ir piešiniai-laiškai. Juodai-balti linoraižiniai sukurti kelionių tema. Grakštus virpančių linijų piešinys byloja apie labai jauną autorių amžių – jauniausiai iš jų tik aštuoneri metai! Kaltuku linoleume išrėžti liniją mažai vaiko rankelei yra sunkus darbas. Stengdamasis šiaip ne taip stumtelėti kaltuką į priekį, mažasis kūrėjas judina ranką, taip linija išeina virpanti. Daugeliui tai buvo pirmas jų gyvenime linoraižinys.

Užduotį sukurti piešinius-laiškus vaikai gavo dėl dviejų priežasčių. Pirma, šiais laikais labai mažai kas rašo popierinius laiškus, nors daug kas jų ilgisi, o kita dalis tiesiog nežino, kas tai yra. Antra, kad dailininkai laišką gali ne tik parašyti, bet ir nupiešti. Parodoje eksponuojamus laiškus „rašė“ pradinukai. Aišku, užduotį jie priėmė natūraliai ir kūrė be sunkumų. Įdomu ir jautru tai, kad yra du žmonės, į kuriuos visų pirma kreipiasi mažieji laiškų rašytojai: Mama ir Mokytoja.

„Mama, kokia tavo mėgstamiausia spalva?“ – rašo trečiokė savo mamai. Tai galėtų būti visos parodos pavadinimas.

Parodos autoriai: Akvilė Aukštakojytė, Dominyka Čižiūnaitė, Irena Takarevičiūtė, Angelė Takarevičiūtė, Elija Kulakauskaitė, Abigailė Kulakauskaitė, Dovilė Narbutavičiūtė, Dovydas Daugėla, Karolis Žemaitis, Laura Vasiliauskaitė, Gabrielė Kovalčiukaitė, Lukas Kovalčiukas, Evelina Mockevičiūtė, Benas Makavičius, Gustas Makavičius, Emilija Kardauskaitė, Karolina Blauzdytė.

Plakatui panaudotas D. Čižiūnaitės (8 metai) linoraižinys „Titaniko“ kelionė“.

Paroda veiks iki rugsėjo 15 d.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas