Sutartį pasirašė (iš kairės) Žygimantas Šeštokas (Molėtų „Ežerūno“ sporto direktorius), Ž. Urbonas (Utenos „Juventus“ prezidentas), Eimantas Skersis (Utenos „Juventus“ sporto direktorius) ir Nerijus Vasiliauskas (Ukmergės „Olimpo“ vadovas).

Sportas

„Olimpas“ tapo unikalios krepšinio piramidės dalimi

Giedrius AUGLYS

Rugpjūčio 11-oji įeis ne tik į Ukmergės, tačiau gal netgi ir į visos šalies krepšinio istoriją. Tądien Utenoje buvo pasirašyta pirmoji Lietuvoje trijų skirtingų miestų ekipų bendradarbiavimo sutartis.

Utenos „Juventus“, Molėtų „Ežerūnas“ ir Ukmergės „Olimpas“ nuo šiol bus krepšinio piramidės Rytų Aukštaitijoje dalis. Padėję parašus trijų komandų atstovai įsipareigojo užtikrinti galimybes sutartis su „Juventus“ klubu turintiems žaidėjams rungtyniauti ne tik Lietuvos krepšinio lygos (LKL), bet ir Nacionalinės krepšinio lygos, kurioje žaidžia Molėtų ekipa, bei Regionų krepšinio lygos pirmenybėse, kur Ukmergei atstovauja „Olimpas“.

„Pagrindinis šios unikalios sutarties, nes tai yra tikriausiai pirmas toks atvejis Lietuvoje, kai susitaria trijų skirtingų miestų komandos, tikslas – per maksimaliai trumpą laiką užauginti jauną žmogų tikroms profesionalioms kovoms. Kurdami šią krepšinio piramidę, siekiame apjungti visas tobulėjimo pakopas. Netrukus paskelbsime apie pirmas sutartis su jaunais žaidėjais, kurie ir bus pirmosiomis šios piramidės dalimis“, – teigė „Juventus“ komandos prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Šis susitarimas jau artimiausiu metu leis išvengti situacijų, kai sutartis su „Juventus“ klubu turintys, tačiau žaisti LKL dar nepasirengę jauni krepšininkai gaudavo mažai ar beveik išvis negaudavo žaidybinio laiko, kuris yra būtinas jų tobulėjimui. Tuo pačiu tai suteiks galimybes „Olimpui“ bei „Ežerūnui“ lengviau susitarti su dominančiais jaunaisiais šalies krepšininkais bei papildomai motyvuos vietos žaidėjus. Krepšininkai gaus patarimų iš Utenos ekipos trenerių, jiems bus suteiktos visos galimybės tobulėti ir ateityje debiutuoti LKL „Juventus“ ekipoje.

Tikimasi, kad dar iki metų pabaigos šioje krepšinio piramidėje turės galimybę debiutuoti bent penki sutartis su „Juventus“ klubu sudarysiantys jauni krepšininkai.

Pasiruošimas sezonui juda į priekį

Dar prieš sudedant parašus ant unikalios sutarties, rugpjūčio 7–8 dienomis, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse vyko pirmą kartą organizuota Ukmergės „Olimpo“ stovykla-atranka. Į vakarais vykusias treniruotes susirinko dvylika iš anksto užsiregistravusių krepšininkų iš Vilniaus, Kauno, Jonavos.

Stovykla sudomino ir klubo fanus. Vieną iš treniruočių stebėjo saujelė sirgalių.

„Olimpo“ treneris Paulius Šermukšnis teigė, kad pirmą kartą organizuojant tokią stovyklą norėjosi pasižiūrėti, kas iš to išeis. „Atvyko žaidėjų, kurie turi patirties RKL tiek A, tiek B divizionuose. Keli žaidėjai mums tikrai krito į akį, juos mes pasižymėjome ir atsižvelgsime į tai formuodami komandą“, – sakė jis.

Treneris taip pat akcentavo, jog būsimos ekipos komplektavimas vyksta pamažu: „Pirmiausia kalbėsimės su pernai komandoje buvusiais krepšininkais, žiūrėsime kas lieka, kas ne. Aplink likusiuosius dėliosimės trūkstamas grandis.“ P. Šermukšnis pažymėjo, kad daugiau naujienų dėl būsimos sudėties bus per artimiausias savaites.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ukm :
    pagal musu miesta mums vieta NKL

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas