Žirgų lenktynės.

Sportas

Varžėsi ir „smetoniškose“ rungtyse

Diana MASKOLIŪNIENĖ

Užugirio kaimo bendruomenės pirmininkė

Birželio 10 dieną Užulėnyje, senųjų amatų centre, vyko sporto šventė „Sportas dabar ir prieš šimtmetį“. Į penktus metus iš eilės organizuojamą renginį vietos ir aplinkinių kaimų gyventojus pakvietė Užugirio kaimo bendruomenė.

Dalyviai buvo pakviesti pasivaržyti ne tik tradicinėse sporto šakose, bet turėjo galimybę išmėginti „smetoniškas“ rungtis, tokias kaip našių nešimas per tiltelį, lenktynės su gervakojomis, virvės traukimas, bato mėtymas, žirgų lenktynės.

Lenktynėse su gervakojomis pirmas vietas skynė jaunimas, vyresnioji karta žadėjo pasitreniruoti ir kitais metais išmėginti šią rungtį. Didelio dalyvių skaičiaus sulaukė pirmą kartą analogo Lietuvoje neturinčios žirgų lenktynės, rungtyniavo ir vaikai, ir senjorai. Dalyviai taip pat varžėsi kvadrato, tinklinio, krepšinio ir stalo futbolo rungtyse. Kvadratą laimėjo merginų komanda „Čikitos ir Ieva“, krepšinyje pirmi buvo „Veteranai“, stalo futbole pirmąją vietą pelnė Reabilitacijos centro komanda.

Organizuojant šventę prisidėjo ne tik Užugirio kaimo bendruomenė, bet ir Taujėnų seniūnija, Ukmergės kraštotyros muziejus. Prizą sportiškiausiai šeimai įsteigė „A. Smetonos šeimos rezidencija“, 400 eurų skyrė Ukmergės rajono savivaldybė. Šventės metu gera nuotaika ir gražiomis dainomis džiugino Želvos kultūros centro kolektyvas „Želvelė“.

DSC_0533

Vyrai išmėgino, kurie stipresni.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Algirdas :
    Grazi buvo svente sekmes jums ir toliau organizuojant tokias sventes

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas