Žiūrovų netrūko.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Sportas

Po dešimties metų vėl rinkosi į sporto šventę

Odeta LIPKEVIČIŪTĖ

Pirmąjį birželio šeštadienį Jakutiškių kaime po dešimties metų pertraukos vėl vyko kaimo sporto šventė. Ši data buvo parinkta neatsitiktinai. Kadangi šventė vyko birželio 3 dieną, buvo paminėta ir Vaikų gynimo bei Tėvo diena.

Susikūrus naujai „Jakutiškių gyvenvietės bendruomenei“ kaimo gyventojai parodė iniciatyvą atgaivinti pamirštą tradiciją rengti sporto šventę. Bendruomenės pirmininkas Kęstutis Zinkevičius bei tarybos nariai rašė projektą finansinei paramai gauti. Projektui „Kaimo sporto šventė“ vadovavo šių eilučių autorė. Patvirtinus projektą pradėta organizuoti šventę: buvo ieškoma rėmėjų, socialiniame tinkle paskelbta reklama ir kvietimas registruotis į įvairias sporto rungtis, buvo perkamas inventorius, prizai. Kad šventės organizavimas vyktų kuo sklandžiau, labai prisidėjo Jakutiškių kaimo gyventojas Povilas Kabokas. Deltuvos seniūnija ir Jakutiškių kaimo gyventojai pasirūpino gražia bei tvarkinga šventės teritorijos aplinka: buvo nušienauta žolė, naujai perdažyta sporto aikštelė, pripūsti spalvoti balionai.

Šventės dieną buvo puikus oras, tad susirinko gausus būrys kaimo gyventojų bei svečių iš kitų miestų ir miestelių. Sportininkai atvyko iš Deltuvos, Ukmergės, Taujėnų, Siesikų, Veprių ir kitų gyvenviečių. Sulaukėme svečių net iš Panevėžio rajono, Raguvos.

Sporto mėgėjai rinkosi gatvės krepšinį, tinklinį, giros rovimą, virvės traukimą, 1 km bėgimą aplink kaimą, šaškių žaidimą. Visus labai sudomino dar nematytas žaidimas „Petankė“. Šventėje teisėjavo Kazimieras Aleknavičius iš Deltuvos. Taip pat daug įdomios veiklos galėjo rinktis ir mažieji dalyviai, kurių užimtumu rūpinosi Ieva Račinskaitė ir Neringa Razumienė. Sporto šventės metu skambėjo muzika, tuo rūpinosi Kazys Piestinis.

Šventės pabaigoje geriausiai pasirodę sportininkai buvo apdovanoti diplomais bei simbolinėmis dovanomis. Įteiktos padėkos projekto partneriams: Deltuvos seniūnijai ir Jakutiškių kaimo bib-liotekai bei projekto rėmėjams: Ukmergės rajono tarybos nariui Dariui Varnui, UAB „Malmedis“ ir ūkininkui K. Zinkevičiui. Daug padėkų buvo įteikta Jakutiškių kaimo gyventojams už tai, kad prisidėjo prie Kaimo sporto šventės organizavimo.

Tikimės, kad tradicija organizuoti Kaimo sporto šventę nenutrūks, ir kitais metais dalyvaus dar daugiau vietos gyventojų ir svečių.

18893128_1836834349977912_2463677734012837777_n

Vyrai išmėgino jėgas traukdami virvę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas