Ukmergės PSPC slaugytojos paminėjo savo profesinę šventę.

Aktualijos

Slaugytojas subūrė šventė

Su pirmaisiais pavasario žiedais gegužės 12-ąją viso pasaulio slaugytojos mini savo profesinę šventę – Tarptautinę slaugytojų dieną. Ta proga susibūrusios Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) slaugytojos aptarė savo darbus ir kartu pažymėjo savo profesinę šventę.

Renginį pradėjusi Ukmergės PSPC slaugytojų sąjungos pirmininkė Aldona Kalesnikienė pasidžiaugė nuoširdžiu, atsidavusių savo profesijai kolegių darbu. Ji pažymėjo, kad įstaigoje dirbančios slaugytojos, dar pacientų meiliai vadinamos sesutėmis, yra profesionalės, savo darbui aukoja visas jėgas. Pirmininkė apgailestavo, kad jų pastangos nėra pakankamai įvertinamos – slaugytojos gauna nedidelius atlyginimus.

Šventę papuošė ir susirinkusiems gražių akimirkų dovanojo Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“, vadovaujamas Daivos Petrikienės. Ypač reikalingos profesijos atstoves sveikino Ukmergės profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vincentas Banikonis. Šiltų žodžių kolegėms tarė ir už sunkų darbą padėkojo įstaigos vadovė Janina Galiauskienė.

Slaugytojos ir per šventę neužmiršo atnaujinti bei pagilinti savo žinias. Jos išklausė pranešimus apie traumų kompleksinį ir metabolinio sindromo gydymą. Pranešimus pristatė gydytojas traumatologas Arūnas Civilka ir šeimos gydytojas Justas Šakalys.

Gegužės 12 dieną visos Lietuvos slaugytojos buvo pakviestos į Panevėžį. Čia vykęs respublikinis renginys prasidėjo šv. Mišiomis Panevėžio katedroje, po to šventė persikėlė į Juozo Miltinio teatrą. Slaugytojas sveikino Lietuvos slaugytojų sąjungos prezidentė Danutė Margelienė, LR Seimo nariai, sveikatos apsaugos ministras, Panevėžio miesto vadovai, Panevėžio respublikinės ligoninės direktorius. Tarptautinės slaugytojų dienos proga sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga įvertino ir apdovanojo septynias slaugytojas. Tarp jų yra dvi, dirbančios Ukmergės PSPC. Tai Audronė Diakienė ir A. Kalesnikienė.

20170512_155304

Apdovanojimus pelnė A. Kalesnikienė (kairėje) ir A. Diakienė.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas