Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos, Naujausi

„Šilo“ pagrindinė mokykla taps progimnazija

Gegužės mėnesį vyksiančiame rajono Tarybos posėdyje bus teikiamas sprendimo projektas „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2016–2020 metų bendrojo plano pakeitimo“. Jame siūloma nuo šių metų rugsėjo pirmos dienos „Šilo“ pagrindinėje mokykloje nekomplektuoti devintos, o nuo 2018 metų – ir dešimtos klasių, tad ši mokymo įstaiga taps progimnazija.

Kaip sakė savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė, miesto pagrindinių mokyklų tipo keitimas į progimnazijas svarstomas tuomet, kai 9, 10 klasių mokinių skaičiaus vidurkis nesiekia 20.

Rajono Savivaldybės tarybos 2017 m. kovo 30 d. sprendimu „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų klasių komplektų skaičiaus ir mokinių skaičiaus vidurkio klasėse pagal vykdomas bendrojo ugdymo programas 2017–2018 mokslo metams nustatymo“ buvo nuspręsta, kad „Šilo“ pagrindinėje mokykloje pagrindinio ugdymo II dalies programos bus vykdomos tik viename komplekte (atlikus apklausą paaiškėjo, kad tik du mokiniai ketino tęsti mokslą „Šilo“ pagrindinės mokyklos 9 klasėje). Nuo 2018 metų rugsėjo 1 dienos, dešimtokams pabaigus pagrindinio ugdymo programą, „Šilo“ pagrindinė mokykla keis tipą į progimnazijos“, – paaiškino vedėja.

D. Steponavičienė taip pat teigė, kad devintokai ir dešimtokai galės tęsti mokslą gimnazijose, pagrindinėse mokyklose, Technologijų ir verslo mokykloje.

Šilo“ pagrindinė mokykla – Ukmergėje naujausia, ji buvo pastatyta 1988 metais. Įstaigos vadovas Leonas Žuklys sakė, jog „geriausiais laikais“, kai mokykla buvo vidurinė, čia mokėsi 1 280 moksleivių, dabar – beveik 500. „Tuomet dirbo apie šimtas pedagogų, šiuo metu jų yra 50“, – aiškino L. Žuklys.

Kadangi tada visi moksleiviai netilpo į pagrindinį pastatą, pradinukai mokėsi Vilniaus gatvėje esančiame pastate.

2012 metų rugsėjo 1 dieną įstaiga pradėjo veiklą kaip pagrindinė mokykla. Į pagrindinį pastatą persikėlė ir pradinių klasių mokinukai.

Direktorius sakė, jog „Šilui“ priklausė ir Šešuolių progimnazija, po to tapusi pradinio ugdymo skyriumi, pernai skyrius buvo panaikintas.

Dabar „Šilo“ pagrindinė mokykla vykdo Antakalnio pradinio ugdymo skyriaus ugdymo programą, tačiau teikiamo sprendimo projekte yra rašoma, kad reikėtų svarstyti galimybę nutraukti ir šio skyriaus veiklą.

D. Steponavičienė teigė, jog sunkiai mokinius renka ir Užupio, Dukstynos pagrindinės mokyklos.

L. Žuklys pagrindinėmis priežastimis, kodėl mažėja moksleivių, įvardijo emigraciją, mažėjantį gimstamumą, taip pat tai, kad juos „ištraukia“ didmiesčiai – Vilnius, Kaunas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • a :
    liudna, kad ukmerge sensta.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas