Su svečiais iš Valmieros muzikos mokyklos.

Kultūra

Latvių viešnagė Ukmergėje

Barbora KRIAUČIŪNAITĖ

Meno mokyklos VIII klasės violončelės dalyko mokinė

Meno mokykloje įvyko ilgai lauktas koncertas, kuriame dalyvavo svečiai iš Latvijos – Valmieros muzikos mokyklos styginių instrumentų orkestras ir solistai. Muzikantai sukorė net 333 kilomet-rus tam, kad džiugintų mus tiek orkestro, tiek solistų atliekamais kūriniais.

Tokia idėja buvo vystoma jau seniai, kadangi mūsų Meno mokyklos styginių instrumentų orkestras ir Valmieros muzikos mokyklos stygininkai kasmet susitinka tarptautiniame festivalyje (kartu su estais ir suomiais). O šį pavasarį išsipildė sena latvių svajonė aplankyti mus ir kartu pakoncertuoti.

Koncerto metu svečiai atliko kūrinius su orkestru, grojo ir solistai. Mūsų mokyklos stygininkai taip pat norėjo parodyti, ką moka, – keletą kūrinių atliko orkestras, pasirodė ir violončelininkų ansamblis, vadovaujamas mokytojos Angelės Adamonienės, bei trys solistai: Jokūbas Burneikis, Jeronimas Darulis ir Barbora Kriaučiūnaitė. Koncerto pabaigą vainikavo bendro jungtinio orkestro atliekama Juozo Naujalio „Svajonė“, kurią dirigavo mūsų mokytoja Virginija Mažeikienė.

Dabar nekantriai lauksime savo bičiulių, atvyksiančių šią vasarą į tarptautinį stygininkų festivalį, kuris vyks Ukmergėje.

Dainos KRIAUČIŪNIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas