Kultūra

„Geriausias būdas pradėti verslą – nuo kultūros“

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergėje lankėsi Lietuvos ir Prancūzijos asociacijos prezidentas Jacky Clavreuil, Turizmo rinkodaros asociacijos prezidentė Danutė Mažeikaitė, „Jono Eustachijaus Kosakovskio fondo“ Lenkijoje vadovė Anira Wojan ir lenkų kalbos vertėjas Lietuvos Respublikos Seime Eduardas Piurko.

Lydimi Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko ir Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) direktorės Linos Baublienės, svečiai apžiūrėjo buvusio Vaitkuškio dvaro sodybos likučius, Taujėnų bei Antano Smetonos dvarus, Siesikų pilį ir dvarą, Ukmergėje – buvusio karinio miestelio teritoriją.

Dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis prancūzas J. Clavreuil Ukmergėje viešėjo pirmą kartą. Jis buvo maloniai nustebintas, kai pasitikęs Taujėnų dvarą valdančios bendrovės „Preksta“ generalinis direktorius Jonas Stackevičius į svečią kreipėsi prancūzų kalba. Su didžiuliu susidomėjimu J. Clavreuil klausėsi ir Audrio Matulaičio – Siesikų dvaro ir pilies šeimininko, pasakojimų, kai jis svečiams surengė ekskursiją po restauruojamo dvaro erdves.

A. Wojan, buvusio Vaitkuškio dvaro savininko grafo Stanislovo Kazimiero Kosakovskio provaikaičio Pavelo Šanaica Kosakovskio žmona, papasakojo apie tai, kad jos vadovaujamas „Jono Eustachijaus Kosakovskio fondas“ planuoja kada nors atstatyti buvusį Vaitkuškio dvarą ir čia įrengti prabangaus poilsio zoną. „Mes turime didelių planų čia investuoti“, – teigė A. Wojan.

Po kelių valandų išvykos po Ukmergės rajoną J. Clavreuil, D. Mažeikaitė, A. Wojan ir E. Piurko dalyvavo TVIC surengtoje konferencijoje, kur su savivaldybės vadovais, administracijos darbuotojais bei rajono Tarybos nariais buvo aptartos buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių infrastruktūros vystymo galimybės bei perspektyvos.

Po šios trumpos viešnagės mane aplankė labai geras jausmas, kad Ukmergė turi visas galimybes tapti turistų lankomu miestu ir rajonu. Turiu idėjų, kaip tai padaryti, tačiau pirmiausia svarbu žinoti, ką savivaldybė ir jos gyventojai nori čia turėti ir vystyti.

Pradėti būtų galima kad ir nuo prancūziškų kino filmų festivalio organizavimo jūsų mieste. Juk turite puikią, modernią kino salę. Vėliau čia būtų galima surengti ir prancūzų kultūros savaitę. Taip prancūzai turistai sužinotų apie Ukmergę. Geriausias būdas pradėti verslą – nuo kultūros“, – kalbėjo ne vieną projektą Lietuvoje, Rusijoje ir Baltarusijoje įgyvendinęs bei potencialių investuotojų iš savo gimtosios šalies pritraukęs J. Clavreuil.

Jis žadėjo artimiausiu metu atvykti į Ukmergę dar kartą ir praleisti čia kelias dienas, kad galėtų labiau susipažinti su pačiu miestu bei jo gyventojais.

v_l2-15822

Svečiai Ukmergėje.

Autorės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas