Kultūra, Naujausi

Kultūros nominantus skelbė smėlio menininkė

Genovaitė KAZIELIENĖ

Trečiadienį pažymėta Kultūros diena. Rajono kultūros įstaigų darbuotojai, menininkai, kūrėjai pirmiausia rinkosi į šv. Mišias, aukotas Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Po to Kultūros centro salėje vyko apdovanojimų ceremonija.

Visus susirinkusius pasveikino rajono meras Rolandas Janickas, apdovanojimus teikė ir mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

Renginio metu tradiciškai apdovanoti geriausių rezultatų kultūros srityje pasiekę rajono menininkai bei kultūros darbuotojai.

Sėkmingiausio Ukmergės rajono kūrėjo kūrybinio projekto nominacija skirta Egidijui Daruliui už tapybos darbų parodas „Pulsas“ ir „Gyvybės ženklai“. Šios parodos pristatytos Vilniuje, Klaipėdoje, Ukmergėje.

Geriausio metų kultūros darbuotojo nominacija buvo įteikta Ukmergės kraštotyros muziejaus Užugirio filialo vedėjai ir Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Lėno skyriaus bibliotekininkei Daivai Misiukienei – už nuopelnus praktinėje veikloje, pasiekimus, reikšmingiausius darbus kultūros srityje, visuomenės kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą.

Abiem nominantams bus išmokėtos premijos po 450 eurų, o sėkmingiausio projekto autoriui teko ir Henriko Orakausko skulptūrėlės „Sveikinu“ replika.

Mero padėkos raštai buvo skirti taip pat nominuotiems šiems apdovanojimams Mantui Kristijonui Kuliešiui už filmą apie Ukmergę „Atmerk akis“, fotomenininkui Arūnui Kulikauskui už fotografijos darbų autorinę parodą bei Sonatai Ordei už kūrybinę parodą „Kolekcija BALTA. Kitaip“.

Metų kultūros mecenato titulas suteiktas uždarajai akcinei bendrovei Baltic-American Concord – už nuolatinę paramą kultūros renginiams, nuoširdžią pagalbą kultūros įstaigų veiklai. Apdovanojimą atsiėmė įmonės direktorius Audrius Dabužinskas.

Už pasiekimus 2016 metais diplomai įteikti Kultūros centro režisierei Laimai Jančiauskaitei, kultūrinės veiklos vadybininkei ir kino programų koordinatorei Gražvydai Tušienei, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėjai Jolantai Žvirblytei, Informacijos skyriaus vedėjai Jurgitai Mačiulienei, Ukmergės kraštotyros muziejaus muziejininkei Kristinai Zinkevičienei, Veprių muziejaus vyriausiajam muziejininkui Kęstučiui Ženteliui.

Daug smagių akimirkų patirta žiūrint Kęstučio Zabielos sukurtą filmą apie kultūros darbuotojų organizuotus renginius, veiklą.

Scenoje dainavo seserys iš Žemaitkiemio Elzė ir Austėja Ališauskaitės. Viso renginio metu susirinkusiuosius žavėjo didžiuliame ekrane besikeičiantys smėlio piešiniai, kuriuos kūrė Anykščių rajono menininkė Jurgita Minderytė. Ji smėliu išrašė ir nominacijų laimėtojų pavardes.

Pabendravus prie kavos, arbatos puodelio, visi pakviesti žiūrėti 3D filmą „Balerina“.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • KIBIRAS :
    dalyvauk nedalyvaves bus kaip reikia svajaku kraštas
  • Dainora :
    Sistema suveikė kaip laikrodukas ,apdovanotas savas-sisteminis darbuotojas,kaip ir pernai.Tikėtina, kad ir toliau taip bus.Stebiu Ukmerge senai ,laikas čia sustojęs nuo nepriklausomybės pradžios.
    • geras :
      reikia ne stebėt bet dalyvaut tada gal ir pozityvo bus daugiau

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas