A. Juzakėnienė (iš dešinės), J. Verbickienė, R. Kelbauskienė.

Kultūra

Pagerbti gražiausių sodybų šeimininkai

Lionė STRUMILIENĖ

Draugijos valdybos narė

Ukmergės gėlininkų draugijai jau 56-eri. Nuo draugijos įsikūrimo pradžios iki šiol vienintelis gėlininkų tikslas – mylėti ir puoselėti gėles. Puošti jomis savo aplinką, namus, langus, balkonus. Vasarą prižiūrėti žaliuojančias vejas, karpyti gyvatvores.

Vieniems tai daryti sekasi geriau, išradingiau, kitiems – prasčiau. Dėl to kasmet organizuojamos sodybų apžiūros, kad išaiškintume gražiausiai besitvarkančius, iš jų pasisemtume patirties.

 Atrodo, ką ir gali kasmet naujo mažame sklypelyje sugalvoti. Bet yra entuziasčių, kurios sugeba nustebinti. Tai draugijos valdybos pirmininkė Zinaida Zarankienė, jos pavaduotoja Aldona Juzakėnienė, grandininkė Ramunė Kelbauskienė, valdybos narės Eugenija Margevičienė, Valerija Pranskevičienė, gėlininkės Janina Verbickienė, Genė Pakulnienė.

Kovo pabaigoje susirinkę gėlininkų draugijos įgaliotieji nariai išklausė valdybos pirmininkės Z. Zarankienės ataskaitą už 2016 metus. Pirmininkė dėkojo valdybos narėms, grandininkams už visokeriopą pagalbą, aktyvų dalyvavimą renginiuose. Dalyvaujame visose šventėse prie Laisvės paminklo, dedame gėles. Ruošiantis miesto šventei, talkiname pinant vainikus, puošiame tinklelius gėlėmis.

Grupė gėlininkių lankė kompiuterinio raštingumo kursus Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Visi pasidžiaugėme gėlininkų ir bitininkų bendromis pastangomis naujai įrengtu kabinetu.

Ataskaitoje plačiai nušviesta gėlininkų sodybų apžiūra. Gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkai buvo apdovanoti bilietais į Kultūros centre vykusį miuziklą „Paryžiaus katedra“. Trys ypač gražiai tvarkomos sodybos dalyvavo respublikiniame konkurse ir buvo apdovanotos Lietuvos sodininkų draugijos ir Žemės ūkio ministerijos padėkos raštais. Tai A. ir Vinco Juzakėnų, R. ir Romualdo Kelbauskų bei J. ir Romo Verbickų sodybos.

Įgaliotieji draugijos nariai valdybos darbą įvertino teigiamai. Taip pat patvirtino balsavimu šiek tiek atnaujintą valdybą. Valdybos narės pirmininke vėl išrinko Z. Zarankienę, kuri draugijai vadovauja jau penkiolika metų.

Z. ZARANKIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas