Scenoje ukmergiškiai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

„Nenuoramos“ ne tik vaidino, bet ir aktyviai ilsėjosi

Arvydas PĖŠINA

Kasmet į Ukmergės kultūros centrą suvažiuoja jaunieji aktoriai. Čia vyksta vaikų ir jaunimo teatrų šventė „Nenuoramos“. Joje jaunieji teatralai ne tik vaidina, bet ir semiasi patirties, linksminasi. Į šių metų šventę atvyko jaunieji aktoriai iš penkių šalies miestų, taip pat pasirodė Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ kolektyvas.

Po linksmo šventės atidarymo, kuriame buvo pristatyti visi teatrai ir primintos elgesio, žiūrint pasirodymus, taisyklės, į sceną žengė Anykščių kultūros centro Troškūnų teatro studija „Mes“ (vadovė Jolanta Pupkienė). Aktoriai rodė „Grybų karą“ pagal Justiną Marcinkevičių. Tai linksma istorija apie įvairių rūšių grybus, nutarusius kariauti su miško žvėrimis. Bet… atvyko grybautojai ir susirenka visus grybus.

Po jų pasirodė ukmergiškiai – šventės šeimininkai (vad. Tamara Kvieskienė), paskutinį kartą Ukmergės žiūrovams pristatę spektaklį „Kaltė“, parengtą pagal rašytojo Vytauto Bubnio kūrinį. Tai vaidinimas apie ambicingą aštuntoką, nepritampantį nei mokykloje, nei visuomenėje.

Šventėje fantastinę Rebekos Unos distopiją „Atjunk“ papasakojo Ignalinos gimnazijos teatras „IKI“ (vad. Jolanta Narbutaitienė). Birštono kultūros centro Jaunimo teatro studija (vad. Rimantas Jacunskas) vaidino Pakruojo „Žemynos“ vidurinės mokyklos vienuoliktokų sukurtą spektaklį „Angelas“. Tai keturių dalių spektaklis apie meilę, taisykles, kurių ne visada norima laikytis.

Molėtų kultūros centro teatro studija „Remarka“ (vad. Jolanta Žalalienė) rodė Džordžo Orvelo alegoriją „Bar(d)akas“. Jame atgiję rastos knygos personažai kuria savarankišką bendruomenę ir stato naujo gyvenimo simbolį – svajonių malūną. Pasvalio kultūros centro jaunimo teatras „Drama“ (vad. Asta Liukpetrienė) į šventę atvežė „Riešutų duoną“ pagal Sauliaus Šaltenio pjesę „Škac, mirtie, visados škac“. Tai istorija apie praeitį ir pirmąją meilę.

Pertraukose jauniesiems aktoriams ir žiūrovams dainavo pop grupė „Garsiukai“, šoko ir žiūrovus įsijungti kvietė Kultūros centro linijinių šokių kolektyvo „Visada“ ir tautinių šokių kolektyvo „Vilkmergė“ šokėjos. Per ilgiausią pertrauką net patys mažiausieji kantriai klausėsi pasakojimo apie styginius instrumentus, kurį įgarsino Valstybinis Vilniaus kvartetas ir solistė Kristina Anusevičiūtė grojusi altu. Paskutinė pertrauka buvo irgi skirta muzikai. Joje grojo žiūrovus labiausiai sužavėjusi ir didžiausio susidomėjimo sulaukusi grupė „Baltasis Kiras“.

Šventė baigėsi rajono mero pavaduotojos Klavdijos Stepanovos sveikinimais, visų kolektyvų pagerbimu ir dovanomis bei viltimi susitikti kitais metais.

AUTORIAUS nuotraukos

logo2

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas