Mūsų širdys plaka Lietuvai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Tu mums brangi, Lietuva!

Gražina BUTEIKIENĖ

Rečionių universalaus daugiafunkcio centro direktorė

Paminėti Vasario 16-ąją, ypatingą kiekvieno lietuvio gyvenime datą, Rečionių saviveiklininkai kaimo gyventojus ir jų svečius sukvietė į nuotaikingą laisvės šventę „Tu mums brangi, Lietuva“. Juk tai diena, jungianti praeitį su dabartimi, patirtį ir ateities perspektyvas, protėvių išmintį ir jaunatvišką polėkį gyventi. Pilnutėlėje žiūrovų salėje dainas keitė šokiai, humoro scenas – poezijos posmai.

Šventė prasidėjo Taujėnų gimnazijos merginų šokio kompozicija „Laužo šviesa“ (vadovė Jurgita Padolskienė). Vakaro vedėjos – Valentina Šalavėjienė bei Gabija Šalavėjūtė – pakvietė į sceną mažuosius artistus. Ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės dainininkai bei vyresnėliai Viltė, Ugnė, Kasparas ir Faustas buvo palydėti audringais plojimais. Visus sužavėjo jautriai atliktos solisčių dainos: Viltės – „Ledo žvangučiai“, Robertos – „Raudoni vakarai“, Ramintos – „Pasaka“. Po to susirinkusieji išvydo nuotaikingus Rečionių merginų bei Taujėnų mažųjų artisčių šokius. Kaip visuomet, šauniai ir darniai nuskambėjo moterų ansamblio „Rečiona“ dainos (vadovė Rita Čižiūnienė). Visiems netikėtumas buvo Birutės, Verutės ir Laimutės suvaidinta smagi humoreska „Svetimam krašte laimės nerasi“. Savo linksmomis įžvalgomis apie lietuvių kalbą pasidalino Anelė Stancikienė. Viso renginio metu skambėjo Anelės posmai iš naujai išleistos poezijos knygutės „…Ir aš čia buvau“. Liejosi eilės apie gyvenimą, jaunimą, norintį išskristi, išmaniąsias technologijas, Lietuvą, žemę, gimtinę.

Nuskambėjus finalinei koncerto dainai „Mano Lietuva“, kurią atliko moterų ansamblis „Rečiona“, visi dalyviai ir žiūrovai susirinko į šventiškai papuoštą sceną bendrai nuotraukai. Su artėjančiu 100 metų jubiliejumi sveikiname tave, Lietuva, ir visus pasaulio lietuvius!

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas