Meno vadovė B. Gelumbeckienė dėkojo koncerto dalyviams.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Kaip švenčiame, taip ir dirbame

Birutė STUNDIENĖ

Šeštadienį Šventupės kultūros namuose įvyko koncertas „O aš taip myliu“. Jame kartu su vietiniais saviveiklininkais pasirodė Anykščių rajono Kurklių miestelio kaimo kapela „Virinta“, vadovaujama neetatinio savanorio muzikanto Vlado Lavinsko. Koncertas – tai gera nuotaika ir džiaugsmas, kuris šildo krūtinę dar ilgai ilgai…

Pirmiausia buvo atiduota duoklė Tėvynei – vakaro vedėjai skaitė jai skirtas eiles.

Tarp dainų ir posmų sukosi mūsų šokėjėlės, linijinių šokių kolektyvas „Rėja“. Labiausiai visiems patiko Vandutės sakomi eilėraščiai, kurių ji moka 87. „Tai mūsų brangenybė“ – taip aš ją pristatau koncertuose. 97-uosius bebaigianti šventupietė yra pavyzdys, kaip reikia iškęsti Sibiro platumų sunkumus, branginti darbą, mylėti dainą ir gyventi, gyventi, net jei likimas atima paskutinę viltį. O kokių senovinių dainų ji moka! Taip ir norisi pasakyti tiems, kurie dejuoja, kad sunku: gyvenkite, dirbkite, džiaukitės tuo, ką turite, mylėkite Tėvynę, artimą savo bei patį save ir tik tuomet būsite laimingi.

Gerą nuotaiką skleidė dainuojamosios poezijos atlikėja Aldutė, humoro grupė „Verpetas“ parodė du scenos vaizdelius, kurie paremti tikrais faktais. Būna, kad kartais gyvenime patiriame tokių įvykių, kurių joks filmas iki šiol dar neparodė.

Koncerto pabaigoje buvo pagerbti grupės „Verpetas“ dalyviai: Veronika Kirvelienė, Petras Zmejauskas, Nerijus Maldaikis ir šių eilučių autorė. Jiems Šventupės kultūros namų meno vadovė Birutė Gelumbeckienė įteikė Ukmergės kultūros centro padėkos raštus.

Meno vadovė visus pakvietė į Užgavėnių šventę, kuri vyks vasario 28 dieną, taip pat tokio gausaus žiūrovų būrio tikimės sulaukti kovo 8-ąją, kada bus švenčiama ne tik Moters diena – šokių kolektyvas „Rėja“ minės trečią gimtadienį.

Sakoma, kaip žmogus švenčia, taip jis ir dirba. Mes vasario mėnesio šventes atšventėme linksmai, ne veltui Kurklių miestelio kapelos vyrai išvažiuodami žadėjo sugrįžti…

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas