Žirgai skriejo į finišą.

Sportas

Sartų lenktynėse – prizai ukmergiškiams

Praėjusį šeštadienį vykusiose lenktynėse „Sartai 2017“ bėgo ir trylika ukmergiškių žirgų. Iš viso vyko devyni važiavimai, juose 28 vadeliotojai varžėsi su 71 žirgu. Mūsų rajono atstovai pasirodė sėkmingai ir buvo apdovanoti prizais.

Lenktyniaudamas dėl „Eikliojo žirgo“ prizo Dainius Perednikas su Viesulu 1 609 m distancijoje sugaišo 2 min. 07,055 sek. ir užėmė antrą vietą. Jam atiteko ir prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 500 eurų vertės piniginis prizas kaip jauniausiam lenktynių dalyviui. Dainius vasarą švęs 17-ąjį gimtadienį.

Važiavime dėl „Dusetų krašto“ prizo trečia finišo tiesiąją su Vesenij Luč kirto Ema Mosolkovaitė. Kovoje dėl Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės prizo trečia taip pat buvo Monika Vinskutė, su Gladiatoriumi trasą įveikusi per 2 min. 10,320 sek.

Lenktynių rekordą pasiekė uteniškis Egidijus Gudonis su Gardens Fairytale, 1 609 metrų distancijoje užtrukęs 2 min. 00,165 sek.

E. Vinskus varžybose.

E. Vinskus varžybose.

Ankstesnis rekordas – 2 min. 00,775 sek. – irgi priklausė tam pačiam E. Gudoniui, kai jis su Rodney Augustinu šį rezultatą užfiksavo 2014 metais.

Jau kelerius metus specialų prizą už tradicijų puoselėjimą ir džentelmeniškumą sporte bei gyvenime steigia lenktynių partneris, bravoras „Volfas Engelman“. Šįkart šis prizas įteiktas vyriausiam vadeliotojui, daug nuveikusiam puoselėjant žirgų sportą ir garbingas varžytuves, ukmergiškiui Edvardui Vinskui, liepos pradžioje švęsiančiam 67-erių sukaktį.

Šįmet į Zarasų rajone esančias Dusetas susirinko apie 30 tūkstančių žiūrovų. Čia šurmuliavo mugė, kurioje dalyvavo itin gausus ūkininkų ir prekybininkų, tautodailininkų bei nacionalinių amatų puoselėtojų būrys.

Lenktynių metu susirinkusieji ir pramogavo.

Lenktynių metu susirinkusieji ir pramogavo.

Jie išsidėstė net trijų hektarų plote. Buvo siūloma įvairiausių gaminių – sūdytų, rūkytų, dar kadagio dūmais tebekvepiančių skilandžių, dešrų, duonos ir sūrių, įvairiai paruoštos žuvies. Taip pat ir dirbinių – molinių puodų, puodynių, unikalių keramikos suvenyrų, kalvystės gaminių ir net specialiai šiai šventei skirtų pinigų – sarčių.

„G. ž.“ inform.

Algimanto BRAZAIČIO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 21 Volga :
    O kur Dainiaus foto? kaip ir daugiausiai si karta pasieke.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas