Sveikata

Po blaiviai sutiktų Naujųjų – šuolis į Šventąją

Kiekvienų metų sausio 1-ąją visi pasaulio „ruoniai“ rengia simbolinį susitikimą vandenyje. Kiekvienas atskirai, kartu su savo šeima ar bendruomene tam tikrą valandą panyra į ledinį vandenį ar eketę upėje, ežere, jūroje, liudydamas beribes žmogaus dvasines ir fizines galias.

Ukmergės sveikuoliai į tokius susitikimus renkasi nuo 1989-ųjų. Naujametinių maudynių pradininkė – Sveikuolių klubo vadovė, pirmoji rajono Bendruomenės sveikatos ambasadorė Nijolė Ona Kaselienė.

2017 metus Lietuvos sveikuolių sąjunga paskelbė blaivios ir sveikos jaunystės metais. Žinomi žmonės kvietė sutikti Naujuosius blaiviai.

2017-01-maudynes

 „Daugelis duodame sau visokių pažadų, ką naujais metais pradėsime daryti arba ko nebedarysime. Tai lyg diena, nuo kurios galėtų prasidėti sveikesnis, geresnis, kokybiškesnis gyvenimas. Mums, sveikuoliams, tai yra šventė, kai visi galime susitikti vandenyje tą pačią dieną, sutartu laiku, ir patvirtinti sau, savo artimiesiems ir draugams, kad sveiko gyvenimo būdas pašalina nepagrįstas baimes gamtai, padidina kūno galimybes ilgiau išlikti jaunu, energingu ir sveiku, o sielą nuteikia prasmingam buvimui ant šios žemės“, – sakė Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė. Ji taip pat džiaugėsi, kad ir šiais metais nemažas būrys sveikai gyvenančių ukmergiškių po blaiviai sutiktų Naujųjų metų išsimaudė Šventosios upėje.

Lietuvos sveikuolių sąjunga yra paskelbusi ledinių maudynių nuotraukų konkursą, kuriam nuotraukas iki vasario 1 d. galima siųsti el. paštu: simonas@sveikuoliai.lt . Konkurso nugalėtojai bus apdovanojami Palangos ruonių maudynėse, vasario viduryje.

„G. ž.“ inform.

Arūno ŠALOMSKO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas