Kūčių vakarienės susirinko dešimt gyventojų.

Kultūra

Vienišus taujėniškius sukvietė prie bendro stalo

Jurgita LEVICKIENĖ

Taujėnų seniūnijos socialinė darbuotoja

Kūčios – šeimos šventė, tačiau nuo seno buvo įprasta tokį vakarą pakviesti vienišą giminaitį ar kaimyną. Jeigu jis dėl ligos negalėjo ateiti, tada kas nors nunešdavo jam maisto nuo Kūčių stalo.

Mūsų seniūnijoje, kaip ir visoje Lietuvoje, nemažai žmonių yra išvykę į užsienį ir palikę savo artimuosius. Kartais iš buvusios gausios šeimos namuose lieka tik vienas žmogus. Atėjus šventėms, nors gauna ir sveikinimų, ir palinkėjimų, jis pasijunta ypač vienišas.

Kad vienišiems taujėniškiams bent kiek praskaidrintų nuotaiką, Taujėnų parapijos „Caritas“ moterys kartu su seniūnija surengė bendrą Kūčių stalą. Jis buvo gražus, skoningas, gausiai nukrautas tradiciniais Kūčių vakarienės valgiais.

Prie „Carito“ patalpose padengto Kūčių stalo susirinko 10 vienišų taujėniškių. Taujėnų parapijos „Caritas“ pirmininkė Zita Piščikaitė pasveikino susirinkusius su šventėmis, palinkėjo sveikatos ir geros nuotaikos, džiaugtis vieni kitų bendryste. Po bendros maldos visi ėmė kalėdaičius, laužė juos, dalijosi su kitais. Sujungti nuoširdumo, „Carito“ moterų rūpesčio, vieniši žmonės buvo būryje, pasijuto laimingi ir neužmiršti. Po vakarienės visi nuoširdžiai dėkojo už parodytą dėmesį ir šilumą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas