Varinės kaimo bendruomenė džiaugėsi gražia Kalėdine popiete drauge su klebonu R. Laniausku bei soliste J. Leitaite (antra iš dešinės, pirmoje eilėje), šalia jos iš kairės pianistė L. Vaitkuvienė. Albino Kuliešio nuotr.

Kultūra

Renginys Varinėje sušildė sužvarbusias širdis

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Varinės kaimo bendruomenės pirmininkė Regina Černiauskienė pasakojo, kad kiekvienais metais kalėdiniu laikotarpiu bendruomenė rengia vakarones, taip pat vieną dieną skiria Advento vakarui pažymėti.

Šiais metais bendruomenėje vyko netradicinė Kalėdinė vakaronė, kurioje savo poezijos knygelę „Palytėjimas“ pristatė Pašilės Šv. Barboros ir Pabaisko Švč. Trejybės parapijų klebonas Rimantas Laniauskas. Dainas skyrė tarptautinių konkursų laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, operos solistė Judita Leitaitė. Solistei akompanavo pianistė Lina Vaitkuvienė.

Klebonas R.Laniauskas Kalėdinės popietės pradžioje pažadino ramybės angelą, kuris pasibeldė į kiekvieno susirinkusiojo širdis bei privertė susimąstyti apie egzistenciją. „Pamirškite skubėjimą, atverkite širdis ramybės angelui, kad išgirstumėte jo kalbėjimą“, – sakė dvasininkas. Vakaronės dalyvių širdis savo nepakartojamo grožio balsu virpino solistė J. Leitaitė. Jos repertuaro kraitis buvo itin spalvingas. Skambėjo dainos „Ave Maria“, „Ankstų Kalėdų rytą“, „Ugnelė“, „Man meilės reikia“, „Pirmosios žibuoklės“ ir kitos.

J. Leitaitė padainavo ir vieną dainą, kurią mėgdavo dainuoti jos šviesios atminties tėvelis, kilęs nuo Balninkų. „Tėvelį išvežė į Sibirą iš Ukmergės. Tremtyje praleisti 10 metų atėmė jam sveikatą ir jis mirė. Tėvelis turėjo nepaprasto grožio balsą, kurio dalelę esu gavusi ir aš. Pamenu, kai jis prie stalo užtraukdavo „Graži tu, mano brangi tėvyne“, nuo balso virpėdavo sietynas“, – prisiminimais pasidalijo solistė.

Ši Kalėdinė vakaronė, apipinta posmų ir dainų pynėmis, sušildė visų širdis ir įžiebė tikėjimo, meilės bei vilties kibirkštį. Giesmę „Tyli naktis“ dainavusi solistė paprašė prisijungti ir visus susirinkusiuosius.

Viešnia prieš vakaronę lankėsi Pašilės Šv. Barboros bažnyčioje, kur drauge su tikinčiaisiais meldėsi ir giedojo bei atliko kelias savo gražiausias giesmes.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas