Viešnagė Želvos parapijos senelių namuose.

Kultūra

Šventinį stebuklą kūrėme drauge

Jolita STANKAITIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyriaus pirmininkė

Kalėdos – tai stebuklų laikas, kurio laukia ne tik maži, bet ir dideli. Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Ukmergės skyriaus nariai šiemet nusprendė ypatingą dėmesį skirti vienišiems socialiai remtiniems žmonėms. Vaikams kurti šventes – jau savaime suprantamas dalykas, o atsigręžti į vienišumo kamuojamą žmogų dažnai pamirštame.

Kadangi Ukmergės gyventojai samariečių organizaciją parėmė aukodami maisto produktus „Maisto banko“ akcijos metu, suruošėme 75 šventinius paketus. O kad jų turinys nestokotų kalėdinių elementų, kartu su Pašilėje veikiančiu „Ukmergės pramonės parku“ ir jame esančiomis uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis „Stansefabrikken“, „Stansefabrikken Automotive“, „Tezaurus konsultacijos“, „Hoerbiger Vienybė“ ir „Swix Sport Baltic“ organizavome akciją „Drauge sukurkime kalėdinį stebuklą“. Visą mėnesį darbuotojai galėjo atnešti įvairių saldumynų.

Akcija baigėsi ir maisto paketai tikrai tapo šventiniais. Juos į namus senjorams išvežiojo patys samariečiai savanoriai. Ypač jaudinantis buvo vizitas į Želvos parapijos katalikiškus senelių namus. Į juos samariečiai atvyko ne tik su saldainiais, bet ir su megztomis kojinėmis, pačių džiovintomis žolelėmis arbatai. Dovanų paketėlius išdalinome 21 senoliui. Viešnagės metu ir patys pasijutome apdovanoti – mums skambėjo muzika, buvo deklamuojami eilėraščiai, pasakojamos senelių gyvenimo istorijos.

Kai jau atrodė, kad baigiame samarietiško kalėdinio karavano darbus, sulaukėme dar vienos staigmenos, kurią parengė UAB „Stansefabrikken Automotive“ kolektyvas. Jie mums perdavė 19 kalėdinių dovanų paketų vaikams. Juos išdalinome daugiavaikėms šeimoms, kuriose auga ne po tris ir net ne po keturis vaikus.

Taigi, drauge sukūrėme Kalėdų stebuklą. Viena diena metuose gerumo, kai aukojate maisto, atnešate nereikalingą, bet dar gerą drabužį ar daiktą, padaro laimingus tuos, kuriems šiuo metu šiek tiek nesiseka, kurie sunkiau gyvena.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas