Renginį vedė abiturientės.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Poezijos naktis gimnazijoje

Jomilė VASKELAITĖ

Jono Basanavičiaus gimnazijos 4a klasės mokinė

Žvarbų gruodžio penktadienį visus poetus, prozininkus, muzikus ar bent maža sielos dalele kūrybai prijaučiančius žmones į Jono Basanavičiaus gimnazijos amfiteatrą sukvietė 9-oji Poezijos naktis. Nors už lango krito lengvos snaigės, jauki atmosfera ir minčių šviesa sušildė visus susirinkusiuosius. Kartu su renginio vedėjomis abiturientėmis Jomile ir Žaneta literatai, ištarę poeto priesaiką, pasižadėjo puoselėti žodį ir skleisti poeziją.

Švelnumo, subtilumo, nuoširdumo kupiname vakare netrūko skaitovų, įvairiais muzikos instrumentais grojančių bei dainuojančių atlikėjų. Savo kūryba dalinosi esami ir buvę mokiniai iš Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos, Taujėnų, Želvos gimnazijų.

Poezijos naktį kūrėjai, mokytojai, mokiniai baigė mokyklos skaitykloje dalindamiesi mintimis, bendraudami prie arbatos puodelio. Kiekvieno širdį suvirpinęs ir atskleidęs eiliuoto žodžio grožį renginys paliko neišdildomą įspūdį. Mokyklos erdvės, suskambusios muzika ir poezija, tapo lyg prieglobstis ieškantiems kažko tikro, savito, nesumeluoto…

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas