Pirmajame ture puikiai pasirodė visi dalyviai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

,,Chorų karai“ – Taujėnuose

Milda TITENYTĖ

Mokytoja

Taujėnų gimnazijoje startavo „Chorų karai“. Pirmajame etape ,,Lietuvių liaudies daina kitaip“ prisistatė visi chorai: „Vaikystė“ (5 kl.), ,,Burbuliukai“ (6 kl.), ,,Laisvė“ (7 kl.), ,,Visata“ (8 kl.), ,,Saulė“ (I g. kl.), ,,Penktadienis“ (II g. kl.), ,,Vėjavaikiai“ (III g. kl.), ,,Abiturientai“ (IV g. kl.). Chorų pasirodymus gana objektyviai vertino komisija, kuriai pirmininkavo gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas (dainuojantis, muzikuojantis, dažnai dalyvaujantis meno kolektyvų pasirodymuose). Jos nariai – autoritetingi ir profesionalūs Taujėnų bendruomenės atstovai: seniūnė Elvyra Tulušienė, kultūros namų vedėja ir meno vadovė Aistė Janulytė, mama, ūkininkė ir papuošalų kūrėja Vaida Auglienė, Taujėnų bažnyčios choro vadovė ir tikybos mokytoja Virginija Kaziūnienė. Komisija negailėjo pagyrimų, pasakė ir kritikos žodžių, bet bendra nuotaika, susidomėjimas dažnai nustelbdavo vertintojų pagrindinį darbą. Pirmojo konkurso vedėja – buvusi mokinė, o dabar Taujėnų dvaro administratorė Vaiva Norkūnaitė, balsus skaičiavo sekretorės – mokytojos Regina Pušinskienė ir Lina Krikštaponienė. Žinoma, konkursas būtų neįvykęs be muzikos mokytojos Nijolės Janulienės ir choreografijos mokytojos Jurgitos Padolskienės, nes jos įdėjo daugiausia pastangų, kūrybiškumo ir buvo pagrindiniai chorų generolai.

Burtai lėmė konkursą pradėti ,,Laisvės“ chorui. Tai pats negausiausias choras, bet jis uždainavo drąsiai, linksmai. Po to sekė kitų klasių kolektyvų pasirodymai. Mokiniai ne tik dainavo, bet grojo įvairiais muzikos instrumentais, šoko, žinomas liaudies dainas ir sutartines interpretavo įvairiais stiliais, scenoje nestovėjo susikaustę, o pritarė judesiais, vaidino. Kadangi buvo vertinamas ir sceninis įvaizdis, kurį kurti padėjo klasių auklėtojai, visi chorai savo pavadinimui ir dainoms pritaikė drabužius, šukuosenas, o ,,Abiturientai“ piemenukų dainą atliko basi… Žinoma, visi šypsojosi, žiūrovams taip pat buvo linksma ir įdomu balsuoti už savo favoritus. Pasirodymų pasižiūrėti atėjo mokytojai, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių, pradinių klasių vaikučiai, buvę mokytojai ir mamos.

Labai džiugu, kad pirmajame konkurso ture puikiai pasirodė visi chorai, bet komisija ir žiūrovai balsavo ir labai maža balsų persvara išrinko nugalėtojus: ,,Vaikystės“ ir ,,Abiturientų“ chorus. Jie gavo prizus – saldainių. Karšti plojimai buvo skirti ne tik nugalėtojams, bet ir kitiems chorams, nes visų laukia antrasis turas, kuris įvyks jau kitais – 2017 metais.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    puiku.....sekmes.....
  • Anonimas :
    puiku.....sekmes.....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas