Asociatyvinė nuotrauka. Freeimages.com nuotr.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Režisierius filmą „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ pristatys Ukmergėje

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės kultūros centre, belaukiant naujos kino salės, vyksta naujausių lietuviškų kino filmų pristatymai. Šį kartą žiūrovai kviečiami į režisieriaus Romo Zabarausko naujausio filmo „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ premjerą. Tik lapkričio 18 dieną Lietuvoje pradėtą rodyti filmą pristatys pats režisierius ir pagrindinį vaidmenį atlikęs aktorius Denisas Kolomyckis. Filmo pristatymas vyks lapkričio 24 dieną, 18 valandą.

Meniška ir įtraukianti kelio drama pasakoja apie kino kūrėją R. Zabarauską (Denisas Kolomyckis). Režisierius kartu su savo meksikiečiu vaikinu Carlos (Adrian Escobar) padeda gerai draugei, aktorei Indrei (Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Greitai jų kelionė tampa beprotiškesnė už bet kokį kino filmo scenarijų… Epizodinius vaidmenis filme sukūrė garsūs Lietuvos dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila.

Nors filmas dar naujas, jį jau teigiamai įvertino užsienyje. Į Niujorke (JAV) vykusią pasaulinę premjerą bilietai buvo išparduoti dar išvakarėse, todėl į premjerą nesutilpo visi norintys devintą sykį organizuojamo Bušviko kino festivalio svečiai. Sausakimšai salei filmą pristatė režisierius R. Zabarauskas, taip pat dailininkė Giedrė Valeišaitė bei juostoje pasirodęs modelis Solveiga Mykolaitytė. Po filmo premjeros žiūrovai pasitiko kūrybinę grupę aplodismentais, uždavė ne vieną klausimą ir išsakė svečiams iš Lietuvos komplimentus. Bruklino tinklaraštis „Brooklyn“ filmą išskyrė kaip vieną iš keturių, kurių nevalia praleisti, o vienas didžiausių JAV žiniasklaidos kanalų „NBC News“ publikavo interviu su režisieriumi R. Zabarausku.

Nespėję į filmo pristatymą žiūrovai jį galės dar pamatyti lapkričio 25–26 dienomis, nuo 18 val.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas