Asociatyvinė nuotrauka. Freeimages.com nuotr.

Sveikata

Gripo atvejų rajone neužregistruota

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje sumažėjo. Sergančiųjų nepadaugėjo ir Ukmergėje.

 Mūsų rajone praėjusią savaitę sergamumas siekė 51,68 atv./10 tūkst. gyventojų. Iš viso sirgo 187 žmonės, tarp jų 77 – vaikai. Kaip informavo Nacionalinio sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyriausioji specialistė Vitalija Motiejūnienė, panašus rodiklis buvo ir 43-ąją metų savaitę. Tačiau, lyginant su 41–42 savaite (tuomet sergamumo rodiklis siekė 57 atv./10 tūkst. gyventojų), sergančiųjų skaičius sumažėjo.

Iki šiol rajone gripo atvejų nenustatyta.

Pasak V. Motiejūnienės, šiemet ukmergiškiai ypač aktyviai skiepijasi. Rajono gydymo įstaigose beveik neliko nemokamos vakcinos nuo sezoninio gripo. Žmonės skiepijasi ir už savo pinigus.

Užkrečiamų ligų ir AIDC centro duomenimis, 44-ąją šių metų savaitę (spalio 31 d. – lapkričio 6 d.) bendras šalies sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 44,3 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo šiek tiek daugiau – 47,1 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis praėjusią savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Klaipėdos administracinėje teritorijoje.

Palyginus pastarosios savaitės duomenis su ankstesnės savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI sumažėjo visose administracinėse teritorijose.

44-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 4 vaikai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas