Globotiniai pakviesti į šventę.

Kultūra

Rudenėlio šventė Jasiuliškiuose

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Medžių šakose stūgaudamas prašvilpia rudeninis vėjas. Nuo žemės kyla lapų sūkuriai. Lietus plaka apytuščius, papilkėjusius laukus. Lauke temsta anksti ir net paukščiai nečiulba. Sieloje darosi liūdna, tampame panašūs į niūrią gamtą. Bet ir pačioje pilkiausioje kasdienybėje slepiasi daugybė gražių, nepakartojamų akimirkų. Tai mūsų linksmos, išradingos, nenuobodžios šventės. Viena iš jų – Rudenėlio šventė, kuri ateina ne nostalgijos vasarai budinti, o už atliktus darbus ir surinktą derlių dėkoti. Jasiuliškių socialinės globos namuose surengtoje šventėje linksmintis visus kvietė jos vedėja, socialinė darbuotoja Janina Kunigėlienė ir jai talkinančios Birutė, Eglė, Vilma, Vitalija, Lina ir Rasa.

Mūsų darbštuoliai nuo ankstyvo pavasario triūsė negailėdami nei laiko, nei jėgų. Pasistengė, kad gražiai žaliuotų nupjautos vejos, kad daržuose neliktų piktžolių, kad gyvenimas Globos namuose būtų jaukus ir tvarkingas. Geriausiai savo pagalbininkus pažįstanti užimtumo specialistė Alvyra Paškevičienė apibūdino kiekvieną, pristatė išdirbtų valandų skaičių, negailėjo padėkos ir pagyrimo žodžių. Šventėje sveikinimo žodį taręs direktorius Vilius Petrauskas džiaugėsi visais ir atsidėkodamas visiems dovanojo kompiuterinį žaidimą MICROSOFT XBOX.

Šventės metu buvo menamos mįslės, norintys dalyvavo pasakoje „Ropė“, ragavo ir turėjo atspėti rudens gėrybių pavadinimus, žaidė žaidimus. Visus susirinkusius linksmino meno vadovė Daiva Šermukšnienė su ansambliu „Melodija“ bei Vidiškių bendruomenės moterų kolektyvu, kuris į sceną atskubėjo tiesiai iš darbų daržuose ir su gyvu eksponatu – gaideliu, tapusiu tikra šventės pažiba. Savo dainas dovanojo Genadijus ir Denisas. Visiems žaidimų, mįslių įminimo nugalėtojams ir puokščių kūrėjams, kurie parodė savo išmonę, originalumą, fantaziją, darbštumą, įteikti saldūs prizai.

Autorės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas