Renginio dalyviai pristatė savo programą.

Kultūra

Po Šventupės dvaro skliautais

Genoefa POVILAVIČIENĖ

Šventupėje, po Komaro dvaro skliautais, į renginį „O už lango ruduo jau…“ susibėgo Vidiškių seniūnijos bendruomenės – Rečionių, Jasiuliškių, Vidiškių ir Šventupės.

Svečius sutiko dvaro ekonomė Emilija Vėbrienė ir pakvietė pasivaikščioti po Šventupės parką, aplankyti ledainę, pasiklausyti pasakojimų ir legendų apie dvarą, šaltinį ir Šventupės kempingą „Šypsenų slėnys“.

Ponas Mykolas Komaras (Šventupės bendruomenės pirmininkas Vytautas Marčauskas) svečius supažindino su įvairių Ukmergės rajono dvarų kilmingomis damomis, kurios pristatė savo programą. Skambėjo „Šventerečiaus“ kolektyvo atliekami romansai. Pasirodė nepakartojama Komarų šeimynėlė, vaidino Daiva Šermukšnienė bei Kazimieras Šermukšnis. Iš Dubingių dvaro atvykusi ponų Komarų giminaitė Barbora (vaid. Genoefa Povilavičienė) sekė sakmę apie „Komaro dvarą“. Sceninį vaizdelį iš gyvenimo suvaidino „Verpeto“ nariai Birutė Stundienė ir Nerijus Maldaikis.

Scenoje vieną kolektyvą keitė kitas – skambėjo jasiuliškiečių „Melodijos“ atliekamos dainos, pasirodė Vidiškių bendruomenės „Volungė“ bei neseniai susikūręs kolektyvas „Alyvos“.

Kol kolektyvai koncertavo, vertinimo komisija įdėmiai apžiūrėjo ir rinko, kas geriausiai atliko namų darbus, kurių tema – „Moliūgas“. Skanavome Rečionių bendruomenės moterų firminę moliūgienę, Šventupės bendruomenės keptą įdarytą moliūgą, raugintą moliūgą, moliūgų uogienę ir t. t. Prizą laimėjo Vidiškių bendruomenės šeimininkės.

Į šią bendruomenių šventę šventupiečiai pasikvietė Vidiškių parapijos Švč. Trejybės bažnyčios kleboną Lauryną Grikietį. Visi kartu sukalbėjome maldą, kunigas pašventino Šventupės bendruomenės vėliavą.

Bendruomenės pereinamasis prizas „Skėtis“ perduotas Rečionių bendruomenės pirmininkei Ritai Čižiūnienei. Ji visus pakvietė į svečius.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas