V. Grabauskienė dalyvauja gyventojams dalinant konteinerius. AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Konteineriai rūšiavimui – tik daliai gyventojų

Praėjusią savaitę Užupyje gyvenantiems privačių valdų savininkams buvo pradėti vežti ir dalinti pakuočių atliekų surinkimo konteineriai – 240 litrų talpos mėlyni ir 120 litrų žali. Konteineriai bus dalijami iki spalio 31 dienos. Jie pakeis iki šiol atliekoms rūšiuoti skirtus mėlynus ir žalius maišus.

Kaip pasakojo savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė, bus išdalinta 1 800 komplektų konteinerių, skirtų rūšiuoti popieriui, metalui ir stiklui. „Pateikę projektą Aplinkos ministerijai pagal LIFE programą dėl konteinerių pirkimo ir gavę pritarimą, jog išlaidos bus kompensuotos, juos įsigijome, – sakė V. Grabauskienė. – Tai reiškia, kad šie konteineriai, kurių vieno vertė – 43,08 Eur, o iš viso – 77 544 eurai, savivaldybei nekainuos.“

Konteineriai bus išdalinti tik privačių valdų savininkams, gyvenantiems mieste iki Šventosios upės. Kada kiti miestelėnai ir kaimo gyventojai bus jais aprūpinti, neaišku. Vedėja teigė, jog tikimasi, kad bus paskelbtas dar vienas kvietimas teikti paraiškas, tad būtų vėl kreipiamasi dėl konteinerių pirkimo. „Galimas ir kitas būdas – savivaldybei paskelbus antrinių žaliavų surinkimo operatoriaus parinkimo konkursą, techninėse sąlygose numatyti, kad operatorius turi pastatyti konteinerius bendro naudojimo aikštelėse ir privačių namų valdose“, – paaiškino vedėja.

Šiuo metu rūšiuojamas atliekas gabena UAB „Ekonovus“, tačiau šį darbą atlieka laikinai, nes su bendrove yra pasirašyta sutartis tik dėl buitinių atliekų išvežimo. Už rūšiuojamų atliekų išvežimą savivaldybė nemoka, tuo rūpinasi VšĮ „Žaliasis taškas“ ir Pakuočių tvarkytojų organizacija. Šios įmonės ir skelbs konkursą, reikalingas tik savivaldybės pritarimas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • aina :
    o kiek reikesmoketi uz ta malonuma
  • ba :
    Idomu kodėl liko nuskriausti kiti miesto privačių namų gyventojai, kodėl pradėta dalyti nuo užupio? Ai, pamiršau, juk ten Gėlių rajonas, Matininkų g., Krekšliai ir kt. su ten gyvenančiais "šulais"...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas