Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Aktualijos

Neįgaliųjų organizacijoms – po automobilį

Rugsėjį į rajono savivaldybę kreipėsi Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Atsiųstame rašte buvo prašoma atrinkti neįgaliųjų nevyriausybinę organizaciją, kuriai bus skirtas neįgaliesiems pritaikytas naujas automobilis.

Mero potvarkiu sudaryta komisija nusprendė, kad naujoji transporto priemonė turėtų atitekti Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungai.

Mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, kuri vadovavo minėtajai atrankos komisijai, pripažino, kad priimti sprendimą nebuvo paprasta. Jos teigimu, komisija ilgai svarstė ir diskutavo: „Mūsų rajone aktyviausios yra dvi neįgaliųjų nevyriausybinės organizacijos. Tai Ukmergės neįgaliųjų draugija ir Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga. Ir vienai, ir kitai organizacijai reikalingas transportas, nes veikla vykdoma visame rajone“.

Pasak komisijos pirmininkės, sprendimą naują automobilį skirti Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungai lėmė tai, kad ši organizacija į gyvybiškai būtinas dializės procedūras nuolat vežioja rajono gyventojus.

„Suprasdami, kad transporto priemonė reikalinga ir Neįgaliųjų draugijai, ieškojome būdų, kaip pagelbėti ir jiems. Kadangi rajono savivaldybė sutaupė socialinėms pašalpoms skirtų lėšų, svarstėme galimybę dalį šios sumos skirti automobilio įsigijimui“, – sakė vicemerė.

Rajono Savivaldybės taryba priėmė sprendimą neįgaliesiems pritaikyto automobilio įsigijimui skirti 8 500 Eur.

Beveik 750 narių turinčios Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad žinia apie naujos transporto priemonės skyrimą organizacijai buvo itin džiugi.

„Mūsų sąjunga iki šių metų naudojosi 2002-iais Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtu „Ford Transit“. Deja, autobusėlis paseno, nuolat gedo. Nors jį vis remontavome, praėjusių metų pabaigoje jis visiškai sustojo. Kadangi negalėjome likti be transporto priemonės, rėmėjų dėka mums buvo nupirktas kitas automobilis. Juo naudojamės iki šiol, o nepataisomai sugedęs „Ford Transit“ šiemet nurašytas“, – sakė D. Unikienė.

Pasak pirmininkės, šiuo metu sąjungoje yra 12 darbuotojų, jie įvairias socialines paslaugas teikia ne tik mieste, bet ir rajono vietovėse gyvenantiems neįgaliems žmonėms.

Ukmergės neįgaliųjų draugijos pirmininkė Zita Kviklienė neneigė, jog tikėjosi, kad nauja transporto priemonė bus skirta būtent jos vadovaujamai organizacijai. Tuo labiau kad nuo šių metų draugija priežiūros namuose paslaugas teikia ne tik mieste gyvenantiems neįgaliems, senyviems žmonėms, bet ir Deltuvos bei Veprių seniūnijų gyventojams.

„Mūsų organizacija, kuriai priklauso apie 600 miesto ir rajono gyventojų, iki šiol nebuvo gavusi jokios transporto priemonės. Neslėpsiu – jautėmės nuskriausti. Kadangi reikia dirbti, šią problemą teko spręsti. Beveik visos draugijoje dirbančios moterys turi vairuotojo pažymėjimą, vairuoja, tad darbo reikalais naudoja nuosavus automobilius. Be transporto mes – lyg be rankų, nes reikia ne tik pačioms draugijos narius pasiekti, bet prireikia juos nuvežti – į polikliniką, sanatoriją, renginius…“ – kalbėjo Z. Kviklienė.

Pirmininkė sakė, kad neskyrus draugijai naujo automobilio, „nurijo kartėlį“ ir šiuo metu užsiima neįgaliesiems pritaikytos transporto priemonės paieškomis už savivaldybės skirtus pinigus.

Jų pasiūla nėra itin didelė, be to, organizacija turi ir savų pageidavimų – norėtų įsigyti 9 vietų autobusėlį, jame turėtų būti testuotas keltuvas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • vitalija :
    o tai Zita Kvikliene dziaugiasi,kad jos seimai nebereikes naudoti nuosavo automobilio, aisku zentas bus vairuotojas ........

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas