Šventėje dalyvavo kelios dešimtys įvairių veislių šunų.

Aktualijos, Naujausi

Pasaulinė gyvūnų globos diena paminėta šunų draugijoje

Saulėtą sekmadienio popietę mieste esančioje šunų vedžiojimo aikštelėje susirinko kelios dešimtys keturkojų ir jų šeimininkų. Ukmergės gyvūnų globos namai VšĮ „Klajūnas“ šunų augintojus čia sukvietė paminėti Pasaulinę gyvūnų globos dieną.

Vos įžengus į aikštelę kiekvieną lankytoją pasitiko viešosios įstaigos savanoriai, linkėdami geros šventės. Atvykėliams leteną paspausti kišo ir Sibiro haskių veislės šunelis.

R. Rusovič surengė dresuoto šuns pasirodymą.

R. Rusovič surengė dresuoto
šuns pasirodymą.

Renginio metu buvo sudaryta galimybė keturkojams pabendrauti ir pažaisti vieniems su kitais. Daugelis šunų laisvai bėgiojo po aikštelę bei leidosi paglostomi. Tiesa, kartais jų interesai ir nesutapdavo – tokiais atvejais buvo galima išgirsti ir urzgimą ar lojimą. Nepaisant to, niekas rimčiau nesusipyko ir gyvūnai smagiai leido laiką vienas kito kompanijoje.

Pasirūpinta buvo ir šunų augintojais bei kitais svečiais – šventės metu jų laukė pyragų mugė, kur kiekvienas galėjo pasivaišinti saldėsiais ir gėrimais. Taip pat ukmergiškiai išvydo dresuoto vokiečių aviganio pasirodymą, kurį surengė gyvūnų mylėtoja Reda Rusovič su savo augintiniu Toru. Mažųjų dalyvių laukė piešinių konkursas, organizuota ir loterija, kurioje buvo galima laimėti įvairius prizus sau ir savo augintiniams.

Kaip šventės metu akcentavo viešosios įstaigos vadovė Ilma Germanienė, „Klajūnas“ yra pirmieji mūsų mieste gyvūnų globos namai, kurių veikla paremta tik savanoriavimu. „Tik geros valios žmonių meilės, rūpesčio ir finansinės paramos dėka galime pasirūpinti beglobiais gyvūnais“, – kalbėjo vadovė. Ji šventės dalyviams pristatė šiuo metu globojamus šunelius ir kvietė visus pagal galimybes prisidėti prie įstaigos veiklos, kad mūsų mieste būtų pasirūpinta tais keturkojais, kuriems labiausiai reikia rūpesčio ir meilės.

VšĮ „Klajūnas“ vadovė renginio metu dėkojo įstaigos savanoriams,

Kiekvienas norintis galėjo atsivesti savo augintinį.

Kiekvienas norintis galėjo atsivesti
savo augintinį.

kurie rūpinasi beglobiais gyvūnais ir tam atiduoda visas savo jėgas. „Tai žmonės, kurie pamiršę save ir savo šeimas rūpinasi tais, kuriems jų reikia labiausiai“, – kalbėjo vadovė. Ji teigė, jog įstaiga savanorių turi nemažai, bet aistringiausiai panirę į veiklą tie žmonės, kurie ruošė, dirbo ir dalyvavo šventėje – Arūnas ir Volha Aukštuoliai, Liudmila Rešniak, Dovilė Barišauskaitė, Audra Kupčinskaitė, Anolita Vaitkevičienė, Karolis Žiupka, Benita Mackelaitė, Judita Laskauskienė, Tomas ir Alina Česnavičiai, Lina Mačėnė, Gerda Sadauskaitė, Sandra Pakonytė, Jovita Tumavičienė, Ausnė Abukauskaitė, Snaigė Griciūtė, Miglė ir Mantas Germanai. Vadovė šiems savanoriams įteikė padėkos raštus. „Tai nuostabūs žmonės, kuriais galima tikėti ir pasitikėti. Tai „Klajūno“ branduolys, žmonės su didelėmis širdimis ir šviesiomis sielomis“, – gražių žodžių apie savo komandą negailėjo gyvūnų globos namų vadovė.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo I. Germanienė, VšĮ „Klajūnas“ tokią šventę organizavo pirmą kartą, tačiau dalyvių skaičius pranoko lūkesčius. „Tikėjomės sulaukti kelių dešimčių žmonių, tačiau, kaip matome, jų yra kur kas daugiau“, – pasidžiaugė vadovė. Ji papasakojo, kad pagrindinis tikslas organizuojant šventę buvo suburti gyvūnų mylėtojus. „Žinoma, šunų vedžiojimo aikštelėje nepamatysime kačių ar kitų augintinių, tačiau pagrindinė šios šventės žinutė skamba taip: „Mylėkime gyvūnus“, – kalbėjo I. Germanienė.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas