Švedai vaikams dovanojo po kaubojaus skrybėlę.

Jaunimas

Deltuviškiai viešėjo Švedijoje

Rugpjūčio 12–19 dienomis aštuoni Deltuvos pagrindinės mokyklos moksleiviai kartu su anglų kalbos vyr. mokytojomis Jurgita Edlinskiene bei Aurelija Liutkiene svečiavosi Švedijoje, Furusjo miestelyje. Visą savaitę trukusią viešnagę svečioje šalyje deltuviškiams dovanojo Habo miesto LIONS klubas.

Iš Vilniaus oro uosto į Švediją atskridusių deltuviškių laukė keli LIONS klubo iš Habo miesto atstovai. Pirmą viešnagės dieną klubo nariai buvo apdovanoti lietuviškais suvenyrais, šokoladais, vaikų pagamintais atvirukais bei kitais mokinių darbeliais. Dovanų iš švedų sulaukė ir jaunieji deltuviškiai. Viešnagę svečioje šalyje jiems primins kostiumai nuo lietaus, žibintuvėliai, atšvaitai, marškinėliai, megztukai ir kepuraitės su Habo miesto pavadinimu.

Iš pradžių Švedijoje lietuvaičiai susipažino su miesteliu ir jo apylinkėmis. Kiekvieną dieną leido aktyviai: lankėsi nuotykių parke, kur galėjo išbandyti kopimą medžiais ir patirti nepakartojamą skrydį lynu per upę, plaukė kanojomis, žaidė mini golfą, taip pat užsiimdavo aktyvia sportine veikla.

Trečią viešnagės dieną moksleivių ir jų mokytojų laukė pažintis su laukinių vakarų miesteliu „High Chaparral“. Jis sukurtas pagal tų laikų pastatų stilistiką. Jame lankytojai gali susipažinti su tuometinių žmonių apranga, buitimi, gyvenimo būdu. Čia Deltuvos pagrindinės mokyklos moksleiviai stebėjo teatralizuotus miestelio „gyventojų“ pasirodymus, fotografavosi, vėliau turėjo galimybę pasivėžinti traukiniu. Vaikai laukinių vakarų miestelį paliko apsirengę kaip tikri kaubojai. Prisiminimui apie šią ekskursiją švedai padovanojo po kaubojaus skrybėlę.

Su moksleiviais laiką nuolat leido LIONS klubo nariai.

Su moksleiviais laiką nuolat leido LIONS klubo nariai.

Moksleiviai turėjo galimybę apsilankyti prie antro pagal dydį Švedijos ežero – Veterno, kur mėgavosi saule ir vandens procedūromis. Vaikus ypač nudžiugino plaukiojimas kateriu. Šios išvykos metu jie dar geriau susipažino su nuostabia Švedijos gamta.

Paskutinę viešnagės dieną vyko atsisveikinimo vakaras. Vaikai surengė muzikinį pasirodymą bei supažindino švedus su lietuviškais žaidimais. Vakare visi vaišinosi ant grotelių keptais kepsniais, užkandžiavo, daug bendravo, dalijosi kelionės, susitikimų įspūdžiais.

„Visą kelionę mus supo rūpestingi, dėmesingi, supratingi, draugiški žmonės iš LIONS klubo. Už viešnagę esame labai dėkingi ne tik švedams, bet ir Deltuvos pagrindinės mokyklos direktorei Daliai Žuklienei, kuri kelionei į oro uostą ir atgal skyrė autobusėlį, mokyklos vairuotojui, mokytojoms Zitai Vaitkūnienei bei Laimutei Zarankienei, kurios padėjo vaikams pagaminti nuostabius darbelius švedams. Taip pat padėkos žodžius tariame prie sėkmingos kelionės organizavimo labai prisidėjusioms ukmergiškėms Raimondai Žilinskaitei ir Oksanai Kurulenko“, – sakė mokytojos J. Edlinskienė ir A. Liutkienė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tomas :
    Tikrai labai smagu dėl vaikučių, galbūt ir darbą ateičiai rado :)
  • regina :
    ŠAUNUOLIAI....vaikams tai nepakartojamas gyvenime laikas......

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas