Nuomonių telefonas

Pacientę nuvylė jauno gydytojo elgesys

Į redakciją kreipėsi ukmergiškė Danguolė. Ji panoro pasidalinti nuomone, kurią susidarė po apsilankymo pas Ukmergės ligoninės ortopedą-traumatologą Mantą Kurminą. Laikraščio skaitytojos žodžiais tariant, medikai nuolat skundžiasi darbo krūviu ir maža alga, tačiau esą jų pačių pastangų gydant ir konsultuojant ligonius kartais pritrūksta. Be to, pasigendama ir bendravimo kultūros.

Moteris pasakojo, kad liepos 29 dieną užsiregistravusi atvyko pas minėtą gydytoją dėl kelio traumos: „Į kabinetą užėjau 12 valandą. Gavau siuntimą į Širvintas koją šviesti rentgenu, nes Ukmergėje tuo metu vyko remontas. Pati vairuoju, nuvažiavau, peršvietė labai greitai, nes nebuvo nė vieno žmogaus, ir apie 13.15 valandą grįžau atgal į Ukmergę. Užėjus į kabinetą gydytojo jau nebebuvo, o seselė pasakė, kad išvyko į Anykščius ir tą dieną nebedirbs. O grafike ant durų buvo nurodyta, jog gydytojo darbo laikas yra 8–15 val.“

Pasak ukmergiškės, ji į polikliniką atvyko pirmadienį, rugpjūčio 1 d. Kai užėjusi į kabinetą paklaususi, kam reikalingas darbo grafikas, jei jo nesilaikoma, gydytojas neva pareiškęs, jog tai jam nerūpi, ir pridūręs, kad ligonė dabar turi iš naujo registruotis.

Moteris mediką norėjo apskųsti vyr. gydytojui, bet jo tuo metu nebuvo. Savo skundus ji išsakė administracijoje ją išklausiusiai medikei. Kai jos kartu nuėjo pas minėtą gydytoją, jis esą aiškintis nepanoro, atsistojo ir išėjo iš kabineto.

„Baisu darosi, kai jauni medikai negerbia nei savęs, nei žmonių, nei savo vadovų. Jau nekalbu apie vyresnio amžiaus žmones, kurie neretai nutyli, kad, neduok dieve, supykdys ponus gydytojus…“ – mintimis dalijosi pacientė.

Su skaitytojos išsakytomis mintimis supažindinome Ukmergės ligoninės vyriausiąjį gydytoją Rimvydą Civilką. Jis jaunąjį kolegą M. Kurminą apibūdino kaip ramų ir kultūringą gydytoją. Pokalbio telefonu metu vadovas patikino, jog minėtą liepos 29-ąją traumatologas įstaigoje buvo visą tą laiką, kuris nurodytas jo darbo grafike: „Pats jį mačiau 14–15 valandą ligoninės Ortopedijos-traumatologijos skyriuje. Kai poliklinikoje pacientų nebūna, gydytojai neretai ateina į skyrių.“

R. Civilka taip pat teigė, kad minėtas gydytojas apie skaitytojos paminėtą situaciją turi kitokią nuomonę. Savo paaiškinime jis esą nurodė, jog iš kabineto išėjo supratęs, jog ligonė toliau eskaluos konfliktą ir nenorėdamas įsivelti į beprasmiškus ginčus.

Po pokalbio telefonu vyr. gydytojas redakcijai atsiuntė tokį oficialų atsakymą: „Priimant į darbą ir pasirašant darbo sutartį, kiekvienas darbuotojas įsipareigoja laikytis įstaigoje galiojančių darbo tvarkos taisyklių, etikos kodekso, Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų.

Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymas nustato pacientams teisę į kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas, taip pat pagarbų sveikatos priežiūros specialistų elgesį. Kiekviena sveikatos priežiūros įstaiga privalo gerbti pacientų teises, užtikrinti, kad pacientams paslaugos būtų teikiamos pagal nustatytus teisės aktų reikalavimus.

Pacientų ir sveikatos priežiūros specialistų santykiai turi būti grindžiami savitarpio pagarbos, supratimo ir pagalbos principais. Vykdydami savo darbines pareigas, įstatymų privalo laikytis visi, nesvarbu, ar turi ilgametę darbo patirtį, ar tik pradėję darbinę veiklą. Medicinos studijos gydytojams suteikia žinių, kaip bendrauti su pacientais, kad gydymo procesas būtų veiksmingas ir paciento lūkesčiai būtų patenkinti.

Laiške nurodytos aplinkybės atskleidžia, kad gydytojo M. Kurmino elgesys nebuvo toks, kokio iš jo tikėjosi pacientė, taip pat ir įstaigos administracija. Ukmergės ligoninėje nustatyta tvarka bus atliktas tyrimas ir įvertinti gydytojo veiksmai.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Migle :
    Nuostabus gydytojas ,kantrus kuekvienai bobutei.
  • Taigi :
    Žinot kai nėra rimtu bėdų gal ir nepastebi to aplaidumo bet neretai būna kad iš smulkmenų jos atsiranda nereikia kad lankstytusi o paprasčiausio zmogiskumo ir atjautos tik tiek.
  • Nijolina :
    Kažkaip nesitiki,praėjusią savaitę lankiausi pas gydytoją,Kurminą, susidariau visai gerą nuomonę, mandagus, taktikas, išaiškino nuoseklų gydymą ir galimas pasekmes, Sėkmės jums,gydytojau,
  • Anonimas :
    Sveiki visi gyvenime susiduriame su gydytojais vieni daugiau kiti maziau o apie ukmerges ligonine gero mazai slaugos skyrius antram aukste apgailetinas pasakai pastaba tampi priesu nr 1 chirurginiam skyriui leidziama saukti ant pacientu kad i kolidoriu iseina na nejaucia ribu medikai jei juos galima taip pavadinti
  • Anonimas :
    Perskaičiau pacientės tokią neigiamą nuomonę apie gyd. M. Kurminą. Tiesiog negaliu patikėti, kad tai tas pats gydytojas pas kurį ką tik buvau. Ir tai jau antras kartas. Pirmą kartą susidurti su šiuo gydytoju teko priėmimo skyriuje. Tada lūžus rankai mane priėmė gydytojas. Tada ir šiandien tai buvo malonus, dėmesingas, besišypsantis gydytojas. Tikrai labai norėčiau, kad visi gydytojai būtų tokie "blogi", kaip gydytojas Mantas Kurminas. Didžiausios sėkmės Jums, Gydytojau. Su pagarba, pacientė Valė.
  • birute :
    Daug yra netvarkos aplaidumo,bet visus negalim matuoti vienu kurpaliu
  • Asta :
    Puikus gydytojas man pasirode, ne ant tos papuole
  • rima :
    teko susidurti su gydytoju M.Kurminu. atsiliepimai patys geriausi . Sėkmės Jums darbe
  • regina :
    gerai kad iskelta problema ....administracija turetu daryti isvadas....
    • Anonimas :
      Administracija nejuokaukit ja visa reikia verst velniop
  • Anonimas :
    Gyvenu Ukmergėje jau nemažą laiko tarpa,su gydytojais būta ir geru ir prastesniu aptarnavimu,kai kuriuos atsimenu su pagarba savo darbui ir tikrai vertinu kaip labai gerus specialistus,bet deja yra ir tokiu,kad neaišku kodėl jie pasirinkę ši darbą juk ligonis pasirinkimo neturi,o gydytojui jei nerupi pacientai,gali darbą pakeisti. Birželio mėnesį tėčiui stipriai pradėjo svaigti galva, atvežiau į priėmimą ir išgirdau atsakymą vežkite namo ir girdykite skysčius,skysčiu netekimas,pravargome 2 savaites,bet pagerėjimo nebuvo,tik blogėjo,iškvietus greitąja buvo išvestas į Vilnių peršviesti galvos,galutinis rezultatas galvoje augliai-vėžys,aišku mėnesis gydimo,dar 10 dienų kančios,galutiniame rezultate nieko padaryti nepavyko 3 savaites kaip jo nebėra.Pykčiausia tai,kad sėdint su tėčiu priimamajame kol jam lašėjo lašine buvo priimti dar 5 pacientai kuriems 4 iš penkių buvo nustatyta skysčiu netekimas,tiesiog pažiūrėjus į orą na karšta ir ką?O gal tai kitiems taip pat ne skysčių netekimas,o rimtesne liga,galbūt jei atmestu visus nusistatymus,pavyktų išgelbėti daugiau žmonių?
  • Vacys :
    Turbut turi 5 etatus (jiems galima) uztai anyksciuose buvo. Daktarai ir taip piniguose ir pazintyse maudosi. Vargses visokios slauges seseles ir pan personalas,jos visa sh daro o algos kaip pasalpiniu.
  • Rima :
    Poliklinikoje lankausi retai;tai,ką tenka išgirsti laukiant prie kabinetų,piktina.Niekada nesileidžiu į pokalbius su laukiančiais vizito pas gydytoją.Susidaro įspūdis,kad tam tikra dalis jų-"daktarai-ekspertai",kiti-nuolatiniai lankytojai,dėl kurių taip sudėtinga kartais patekti pas specialistą. O dabar tragedija-gydytojo nebuvo kabinete!!!Galų gale-gydytojas pirmiausia yra ŽMOGUS.Nežinau kiek stiprybės reikia turėti,kai moterėlės savo koridorinius marazmus dar kabinete dėsto?Ir dar apie PINIGUS:taip,žmogus mokėsi(arė,o ne referatus rašė) beveik 10 metų,todėl alga turėtų būti daug didesnė.O pasiskundusi pacientė,manau,nori dėmesio,nes kai susergi,koncentruojiesi į ligą,o ne gydytojo algą.Sėkmės jaunam medikui.Tokios situacijos užgrūdina.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas