Ant žolės nušvito saulutė.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Spalvų, vandens, purvo ir ugnies fiesta

Vasara nešykšti įvairiausių spalvų – akį ir širdį džiugina ryškiaspalvės gėlės, žydras dangus, žolės žaluma, margaspalviai drugeliai ir dar daug įvairiausių spalvų ir atspalvių.

Vaikų lopšelyje-darželyje „Nykštukas“ liepos mėnesį vyko vasaros projektas „Spalvų mozaika“. Auklėtojos Vitalija, Aldona, Zita kartu su vaikučiais ne tik grožėjosi spalvų įvairove, bet ir joms skyrė ypatingą dėmesį.

Vaikams purvo vonios patiko.

Vaikams purvo vonios patiko.

Pirmą savaitę svečiavosi raudona – ugnies spalva. Buvo kuriamas laužas, vaikai stebėjo, kaip plevena ugnis, kaip ji keičiasi. „Mokėmės gesinti ugnį, piešėme, važiavome dviračiais pro ,,ugnį“, žaidėme, ,,gesinome“ darželį vandens balionėliais, kepėme ant laužo zefyrus, jais vaišinome ir jaunesnius vaikus“, – pasakojo apie renginį auklėtojos.

Geltonos ir žalios spalvos savaitė prasidėjo saulutės gamyba iš vienkartinių lėkštučių – jas vaikai turėjo nuspalvinti. Geltona spalva suspindo daugiau kaip šimtas lėkščių. Vaikai ant gražios žalios vejos iš jų sudėjo didelę saulę. Planus kartais sujaukdavo lietus, tuomet visi sugužėdavo į sporto salę. Čia žaidė, valgė agurkus ir bananus. Danguje vėl nušvitus saulutei, visi išskubėdavo į lauką. Natūralioje pievoje vaikai dairėsi geltonų ir žalių augalų, rišo puokštes, jomis papuošė darželio baseiną. Netrūko ir staigmenų – po visą darželio teritoriją mažyliai ieškojo žalių ir geltonų dovanėlių.

Mėlyna ir juoda – vanduo ir žemė, du žmogui reikalingiausi dalykai. Darželinukams ši savaitė suteikė naujų potyrių: jie išbandė naują būdą čiuožti nuo ,,vandens“ kalniuko, plaukiojo baseine, statė smėlio pilis. Dar viena naujiena – purvo ,,baseinėlis“, į kurį pirmos įlipo mergaitės, nes jos buvo drąsesnės už berniukus. Vaikai klampojo, tepliojo rankas, veidą, darė purvo antspaudus. Anot auklėtojų, vasaros linksmybės tęsėsi ir per lietų: vaikai basi vaikščiojo, bėgiojo, taškė balutes.

„G. ž.“ inform.

projekto logo

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas