Vykstant darbams bus uždarytas praėjimas koridoriumi.

Aktualijos

Dėl remontuojamo Radiologijos skyriaus – laikini nepatogumai

Rajono ligoninėje kitą savaitę vėl pradedami remonto darbai. Šį kartą jie vyks Radiologijos skyriuje bei pirmojo aukšto fojė. Dėl to porą mėnesių bus ribojamas planinių konsultacijų skaičius. Numatytus darbus ligoninė atliks savo sutaupytomis lėšomis.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo viešosios įstaigos Ukmergės ligoninė vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka, Radiologijos skyrius nebuvo remontuotas jau keliasdešimt metų.

„Dėl numatomų darbų tam tikrų nepatogumų neišvengs ir ligoninėje besilankantys gyventojai, – iš anksto dėl to atsiprašė vyr. gydytojas. – Teks apriboti bei uždaryti praėjimą pirmojo aukšto koridoriumi, jungiančiu Konsultacinę polikliniką su ligonine. Pacientams teks vaikščioti per lauką. Taip pat kils didesnis triukšmas, nebus išvengta dulkių ir kitų su remontu susijusių trikdžių. Todėl norime pacientų paprašyti supratimo, geranoriškumo ir kantrybės.“

Pasak R. Civilkos, po remonto visiškai pasikeis skyriaus „veidas“. Išgražėjusios patalpos džiugins ir pacientus, ir darbuotojus. Tuo pačiu ruošiamasi sutvarkyti ir įėjimo į ligoninę fojė. Po remonto šioje patalpoje atsiras naujos informacinės iškabos bei nuorodos, kurios palengvins besilankantiems rasti reikiamus skyrius ir gydymo specialistus.

Vyr. gydytojas neneigė, jog remonto metu teks riboti planinių konsultacijų skaičių. Rajono ligoninės Radiologijos skyriuje atliekami rentgeno diagnostiniai krūtinės ląstos, kaulų-sąnarių, stemplės, skrandžio, pilvo organų apžvalginiai, plonosios žarnos, žarnyno, urogenitalinės sistemos bei kiti tyrimai. Taip pat čia vykdomi kompiuterinės tomografijos tyrimai – tiriama galvos smegenys, stuburas, veido daubos, kaklo, krūtinės, pilvo, dubens organai, kaulai. Skyriuje atliekami ir mamografiniai tyrimai dėl ankstyvo krūties vėžio išaiškinimo.

„Kadangi darbo krūvis yra didelis, šio skyriaus uždaryti negalime, – kalbėjo R. Civilka. – Juolab kad skubūs radiologiniai tyrimai atliekami visą parą. Iškraustyti diagnostinę aparatūrą, kompiuterinę įrangą būtų sudėtinga, todėl ir remonto metu dirbsime esamose patalpose, kitur persikels tik personalas. Aišku, teks sumažinti planinių konsultacijų skaičių.“

Vyr. gydytojas viliasi, jog skyrių suremontuoti pavyks per birželio ir liepos mėnesius. Bus lyginamos ir dažomos sienos, keičiamos durys, grindų danga ir pan. Šie darbai ligoninei atsieis apie 40 tūkst. eurų. Juos įstaiga skirs iš sutaupytų lėšų.

VšĮ Ukmergės ligoninėje pastaraisiais metais vyksta išties daug teigiamų permainų. Neseniai duris atvėrė ženkliai pasikeitęs Ortopedijos-traumatologijos skyrius, šiuo metu baigiamas Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus remontas. R. Civilkos teigimu, antroje vasaros pusėje numatomos šio skyriaus įkurtuvės, nes jau montuojami baldai, įrenginėjami medicinos personalo postai.

Remonto ir pertvarkos iki šiol tebelaukia Vidaus ligų skyrius. Gydymo įstaigos vadovas viliasi, jog ateityje bus sutvarkytas ir šis skyrius. „Jau yra parengtas techninis remonto projektas, – pasidžiaugė R. Civilka. – Laukia didžiuliai darbai, kuriems finansuoti prireiks apie 600 tūkst. Eur.“

Tokių pinigų neturi nei ligoninė, nei jos steigėja – rajono savivaldybė, todėl tikimasi sulaukti europinių fondų paramos. R. Civilka sakė, kad Ukmergės ligoninė kartu su partneriais lenkais parengė bendrą projektą. Jei jam bus pritarta, gydymo įstaiga gaus pusę Vidaus ligų skyriaus remontui reikiamos sumos. Projekto lėšomis norima sutvarkyti ir liftą, į kurį dabar ligoniai su vežimėliais net netelpa.

Ar parengtas projektas sulauks pritarimo, paaiškės po poros mėnesių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas