Prie įėjimo į Konsultacijų polikliniką įrengta palapinė, kad pacientams nereiktų šalti lauke.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergės ligoninė informuoja ir primena

Viešojoje erdvėje pasirodžius gandams ir abejonėms dėl paslaugų teikimo ligoninėje, norime informuoti, kokia situacija yra šiuo metu, kas planuojama, kokia galioja tvarka ir ką reikia žinoti pacientams.

Mūsų prioritetas – maksimaliai užtikrinti kokybiškų paslaugų teikimą. Tačiau privalome tai daryti itin saugiai, įgyvendindami infekcijų kontrolės reikalavimus, kuriuos reglamentuoja įvairūs Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo bei Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teisės aktai.

Ligoninėje jau vasarą buvo atnaujintas visų asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimas – tiek planinių, tiek skubių. Gydymo įstaigoje teikiamos planinės gydytojų konsultacijos, atliekami tyrimai ir planinės operacijos, taip pat teikiamos reabilitacijos, odontologinės ir kitos paslaugos, būtinoji ir skubioji pagalba.

Paslaugos teikiamos laikantis nustatytos tvarkos, kurią norime priminti ir pacientams:

1. Į gydymo įstaigą atvykti reikia ne anksčiau kaip 10 min. iki paskirto vizito laiko;

2. Atvykti prašome po vieną, be lydinčių asmenų (nebent to neleidžia sveikatos būklė);

3. Ligoninėje privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančią kaukę;

4. Laukiant prie kabineto reikia laikytis ne mažesnio kaip 2 m atstumo nuo kitų asmenų.

Labai prašome laikytis šių kelių paprastų taisyklių. Tai leidžia mažinti infekcijų plitimo riziką ir laiku suteikti paslaugas užsiregistravusiems asmenims. Siekdami užtikrinti tinkamą pacientų srautų atskyrimą bei kitų infekcijos kontrolės reikalavimų įgyvendinimą, įdarbinome kelis papildomus darbuotojus.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad prie visų įėjimų į ligoninę ir Konsultacijų polikliniką yra matuojama kūno temperatūra ir užduodami kontroliniai klausimai, skirti įvertinti COVID-19 riziką. Planinės paslaugos nėra teikiamos pacientams, kurių temperatūra didesnė nei 37,3 laipsniai Celsijaus. Prieš planines operacijas visi pacientai yra testuojami dėl koronaviruso rizikos.

Suprantame, kad įpročius keisti sunku, o kartais ir objektyvios priežastys lemia, kad žmonėms tenka atvykti gerokai anksčiau numatyto laiko ir lūkuriuoti Konsultacijų poliklinikos laukiamajame ar net lauke. Dėl šių priežasčių nusprendėme prie įėjimo į polikliniką įrengti palapinę, kad pacientams nereiktų šalti lauke. Tokia palapinė bus įrengta ir prie įėjimo į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių.

Deja, vis dar susiduriame su iššūkiais, norėdami užtikrinti, kad būtų paprasčiau prisiskambinti į Konsultacijų poliklinikos registratūrą. Jau anksčiau įdiegėme papildomą liniją, bet vis dar sulaukiame nusiskundimų. Tad kartu su Pirminės sveikatos priežiūros centru nusprendėme įkurti skambučių centrą, kuris padidintų aptarnavimo telefonu pajėgumus. Be to, tai leis ir objektyviai įvertinti bei pagerinti pacientų aptarnavimą telefonu.

Ir pabaigai – apie naująjį kompiuterinį tomografą. Savivaldybės ir ligoninės lėšomis įsigytas įrenginys prieš kelias savaites saugiai pasiekė ligoninę, yra išbandytas ir puikiai veikia! Deja, pacientams atlikti tyrimų kol kas negalime, nes vis dar laukiame leidimo iš SAM pavaldaus Radiacinės saugos centro, nes tokia yra tvarka. Šią savaitę ligoninėje lankėsi šio centro specialistas. Tai paskutinis sertifikavimo etapas, tad artimiausiu metu leidimas turėtų būti išduotas ir galėsime pacientams atlikti tyrimus šiuo nauju moderniu aparatu.

Būkite sveiki ir stiprinkite savo sveikatą, nepamirškite profilaktikos, o atkeliavus vakcinoms – pasiskiepyti nuo gripo! Taip ne tik apsaugosite save ir artimuosius, bet ir palengvinsite medikų darbą.

Primename Konsultacijų poliklinikos registratūros tel. (8 340) 65 475, (8 340) 67 019, 8 686 32 766. Registruotis pas specialistus galima ir internetu – www.sergu.lt. Registratūros darbo laikas 7–18 val.

Ukmergės ligoninės administracija

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • P. :
    Visiškai,tikrai jau su galvom jiems negerai
  • Arvydui :
    Aišku jei gali vaikščiot tai taip, bet jei lyja ar žmogui sunku stovėt, tai lb gerai bus prisėsti, čia gi kad nereiktų ant lietaus laukti
  • Bernardas :
    Niekada į palapinę neisiu .Laukiantys palapinėje tikrai nesilaikys atstumo, o gal bus ir be kaukių. Jeigu tenka palaukti, geriau pasivaikščioti lauke.
  • Rūta :
    Šaunuoliai, gera mintis
  • Arvydas :
    Arvydas Įdomi logika. Jeigu žmonės lauks poliklinikos laukiamajame, tai jie gali platinti korona virusą, bet jeigu jie susigrus palapinėje, tai jie korona viruso tikrai neplatins ir po to eidami į polikliniką jo ten tikrai neatneš.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas