Naujausia savivaldybės autoūkio transporto priemonė – 2017 metų laidos „Mercedes-Benz Vito Tourer“.

Aktualijos, Naujausi

Savivaldybė automobilių ūkį atnaujins elektromobiliais

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Rajono savivaldybės administracijoje pasirašyta sutartis dėl elektromobilių elektros krovimo stotelių montavimo darbų. Juos atliks pirkimą laimėjusi UAB „Statybos montavimo darbai“. Numatyta, kad įmonė Kęstučio a. 3 esančiuose garažuose įrengs dvi elektromobilių pakrovimo stoteles.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad būtinybė garažuose sumontuoti elektros pakrovimo stoteles atsirado, nes planuojama įsigyti elektromobilių.

„Esame numatę pirkti 1–3 naujus elektra varomus tarnybinius lengvuosius automobilius. Jų skaičius priklausys nuo turimų finansų. Jei savivaldybei bus sugrąžintos ekstremaliajai situacijai suvaldyti iš savo biudžeto išleistos lėšos, galbūt pavyks nupirkti ir tris transporto priemones. Jei Vyriausybė išlaidų nepadengs, gali būti, kad elektromobilių pirkimą teks atidėti kitiems metams“, – kalbėjo direktorius.

Pasak D. Varno, dauguma savivaldybės administracijos tarnybinių automobilių – eksploatuojami keliolika metų, neekonomiški, nesaugūs. Autoūkį planuojama atnaujinti šiuolaikiškomis transporto priemonėmis, pirmenybė bus teikiama varomoms elektra.

„Nauji automobiliai atiteks tikrai ne merui ir ne direktoriui“, – paklaustas, kas bus pirmieji, kurie persės į elektromobilius, sakė pašnekovas. D. Varno teigimu, jie turėtų būti skirti Socialinės paramos skyriui, nes jo darbuotojai jaučia didžiausią tarnybinio transporto stygių.

Šiuo metu Socialinės paramos skyriui yra priskirtas 2006 metų laidos „Citroen C5“ ir juo dalijasi su Investicijų ir užsienio ryšių, Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių, Personalo ir dokumentų valdymo, Centralizuoto vidaus audito, Statybos ir infrastuktūros bei Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių darbuotojais – dar beveik dvidešimčia žmonių.

Kaip informavo Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja Auksė Pusvaškienė, šiuo metu savivaldybės administracija pagal direktoriaus pasirašytą įsakymą „Dėl automobilių tarnybimio naudojimo ir jų techninio aptarnavimo“ naudojasi aštuoniais tarnybiniais automobiliais – 2017 metų laidos „Mercedes-Benz Vito Tourer“ ir „Škoda Yeti“, 2016 m. „VW Passat“, 2008 m. „Citroen C4“ ir „Citroen Xsara Picasso“, 2006 m. „Citroen C5“ ir „Seat Cordoba“ bei 2005 m. „Volvo S60“. Šeši iš jų varomi benzinu, du – dyzelinu.

Savivaldybės merui, mero pavaduotojai, mero patarėjai, administracijos direktoriui, administracijos direktoriaus pavaduotojai yra priskirtas automobilis „VW Passat“. Jį vairuoja ir techniškai aptarnauja Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Ūkinio aptarnavimo poskyrio vairuotojas Vilmantas Staikūnas. Beje, administracijos vadovai kartais naudojasi „Volvo S60“, „Citroen C4“ automobiliais, D. Varnas neretai vairuoja „Mercedes-Benz Vito Tourer“.

Rajono savivaldybės autoūkiui taip pat priklauso dar 17 lengvųjų bei keturi krovininiai (iki 1 tonos) automobiliai, jie yra priskirti seniūnijoms. Ukmergės miesto, Pabaisko, Šešuolių, Veprių, Vidiškių, Želvos ir Žemaitkiemio seniūnijoms priklauso po vieną lengvąjį automobilį, Deltuvos, Lyduokių, Pivonijos, Siesikų ir Taujėnų seniūnijos turi po du. Trimis krovininiais automobiliais naudojasi miesto seniūnija, dar vienas priskirtas Veprių seniūnijai.

„Savivaldybės administracija šių metų pirmam pusmečiui minėtųjų aštuonių tarnybinių automobilių išlaidoms – privalomajam ir KASKO draudimui, transporto priemonių stebėjimo ir kontrolės sistemos įrangos priežiūrai, remontui, kurui – buvo numačiusi 11 900 Eur, išleista – 6 792 Eur. Seniūnijoms minėtosioms išlaidoms pirmą pusmetį buvo numatyta 35 100 Eur, išleista 18 847,49 Eur“, – tokius skaičius redakcijai pateikė Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vladas :
    O kodel pakrovimo stotele garaze o ne viesoi vietoj
  • a :
    kam islaidauti, golfukus nupirkti ir gerai bus
  • Nu nu :
    O dabar vazines po miskus ir krumus ...
  • Klausimas :
    O ar ne ekonomiškiau automobilių nuoma su technine priežiūra?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas