Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje – trys nauji koronaviruso atvejai

Nijolė STUNDŽIENĖ

Po kelių savaičių pertraukos Ukmergėje vėl registruoti koronaviruso atvejai. Rugsėjo 17 dienos duomenimis, COVID-19 infekcija nustatyta trim ukmergiškiams.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Ukmergės skyriui laikinai vadovaujanti Kotryna Žigaitė, šie susirgimai yra susiję su įvežtiniu atveju. Rugpjūčio 31-ąją iš Jungtinės Karalystės grįžusiai 47-erių ukmergiškei, baigiantis saviizoliacijos laikui, pasireiškė nestiprūs koronaviruso simptomai. Įtarimus patvirtino atlikto testo dėl COVID-19 infekcijos teigiamas rezultatas. Ligai progresuojant šią savaitę moteris buvo išvežta į Vilniaus Santaros klinikų infekcinę ligoninę. Ukmergiškė iš Anglijos į Lietuvą buvo grįžusi atostogų.

Jai susirgus, izoliavosi visa šeima. Koronavirusu užsikrėtė ir moters vyras, kuris dėl pablogėjusios sveikatos rugsėjo 17-osios vakarą taip pat greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Vilnių.

Kartu su susirgusiais sutuoktiniais saviizoliacijoje buvo ir jų vaikai, kurių vienas – mokyklinio amžiaus. Pasak NVSC Vilniaus departamento Ukmergės skyriui laikinai vadovaujančios K. Žigaitės, berniukas šiuo metu mokyklos nelankė, todėl mokymo įstaigai jokie apribojimai nėra taikomi.

Su šiuo šeimyniniu susirgimu siejamas ir trečias koronaviruso atvejis. COVID-19 infekcija nustatyta dar vienam ukmergiškiui, susirgusio vyro bendradarbiui. Abu asmenys yra vienos Ukmergėje veikiančios inžinerinių sistemų montavimu ir pardavimu užsiimančios įmonės darbuotojai.

Visuomenės sveikatos centro specialistės teigimu, iki penktadienio saviizoliacijoje buvo tik keturi ukmergiškiai. Šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas, nustatinėjami užsikrėtusiųjų tiesioginiai kontaktai, todėl manoma, kad izoliuotis turės ir daugiau žmonių.

Paskutinis koronaviruso atvejis Ukmergėje buvo registruotas rugpjūčio 20-ąją. Taigi, pastarieji trys susirgimai nustatyti po daugiau nei trijų savaičių pertraukos.

NVSC pranešė, kad rugsėjo 17-ąją Lietuvoje COVID-19 infekcija nustatyta 61 asmeniui. Iš viso šalyje patvirtinti 3 565 koronaviruso ligos atvejai, tebeserga 1 283 asmenys, 2 181 – pasveiko.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Pasipiktines :
    Pievas raso.. Tipo seimos nariai buvo saviizoliacijoj? Nesąmonė.. Vaikas ejo i mokykla o vyras dirbo.
  • gediminas :
    Ir dabar uzsienyje,anglijoj,kai del viruso sergamumas labai didelis,lietuviai gi,priklausantys tai sundaktario grupuotei kalba,raso gi nieko ten nera visai,viskas gerai,nera nieko blogo.Sias metais pavasari,kai buvo pasauline pandemija,kai lenkijoj,italijoj mirtingumas buvo zmoniu itin labai didelis,tagi lietuviu grupuote,priklausanti tam sundaktariui,reke,rase,kalbejo,oi,nieko ten nera jokio viruso,jokio mirtingumo,viskas gerai.Pakol,pakol patys gavo per prievarta uzsidet ta kauke.O kaip nepatenkinti jie buvo,kai negalmejo gi per respublilkni karantina niekurgi visai net pajudet,o tikkad but namuose ir gan ilga laika.Bet as nesuprantu,delko jie taip elgiasi,kam,kokia isto nauda? Ar jiems tas sundaktaris duoda uztai pinigu? Nesuprantama cia,nesuvokiama toks ju elgesys.Tiesa,jie dabar jau yra aptile,neberaso,neberekia jau siuo laiku,kai jau covidas vis plinta labai greit.Aptilo jau,neberekia,gal is ju daugiau kas sutiko covidu serganciu zmoniu ir patys isju kai kurie uzsikrete,gal? A ot is ju kalbos,mes dar nesutikom uzsikretusiu covidu zmoniu,yra atsakymas jiems i tai,tikriau klausimas,o ar norit sutikt tokiu zmoniu?
  • gediminas :
    Tai ko noret,juk dauguma,o gal mazuma,skelbesi,rase,priesinosi kiek tik gali,dar pries viruso isplitima.A ot kaukiu nenesiosim,busime didelese grupuotiese.Ir visu ju,burio sito ar dar kaip kitaip vadint,zodziai yra tie patys,mes dar nesutikom ne vieno sergancio tuo virusu.Kai jau pradejo plisti virusas pas mus lietuvoj,tada ju skeptiku grupe prikaisiojo,vis kalbejo,o kadel latvijoje niekas nenesioja tu kaukiu? Atsakymas butu toks,latviai pas mus labai nustebo kai kavinese lauko,ir viduje,sitaip zmones arti vienas kito susede bendrauja.Dargi,kaip buvo rasoma,tuo laiku gryze lietuviai is uzsienio,jau sirgdami covid laisvai gi bendravo su artimaisiais,draugais kavinese,restoranuose,baruose.Taip platindami covid-a.
  • Regina :
    vyras dirba Umegoje, o dukra ir žmona gydosi nuo covido
  • Ukmergietė :
    Tai nėra įvežtinis atvejis, moteris užsikrėtė Ukmergėje ir tas žmogus, nuo kurio užsikrėtė toliau vaikšto į darbą ir platina ligą. O NVSC Ukmergės skyriaus darbuotojai net nesidomėjo detalėmis. Svarbu, kad grįžo iš Anglijos, o kad užsikrėtė Ukmergėje, nesvarbu.
  • Tozzz :
    Prie ko čia vadove kiekvienas už save atsakingas
  • Zzz :
    Ko tyli mūsų išmintingasis paukštis ir ekstrimalių situacijų vadovė?, ar galvoja gavo medalį ir viskas baigta

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas