R. Boškevičienė su Algirdu Karaliumi (iš kairės), K. Kemzūra, V. Garastu ir Lietuvos sporto muziejaus direktoriumi Pranu Majausku.

Naujausi, Sportas

Užverčiant vasaros įspūdžius

Ukmergės moterų krepšinio klubas įgyvendina projektą „Tapk žvaigžde“ Nr. SRF-FAV-2019-1-0257, bendrai finansuojamą valstybės, Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Projektas apima daug skirtingų veiklų. Šiuo sudėtingu laikotarpiu jas vykdyti buvo didelis iššūkis. Viena iš projekto veiklų yra mergaičių fizinio pasirengimo testavimas. Tai funkcinių judesių atlikimo kokybės vertinimo metodas, pagal kurį įvertinami sportininko judesių skirtumai, sąnarių judrumas, stabilumas ir judesio atlikimo kokybė. Šie tyrimai labai naudingi, nes padeda nustatyti kūno judesio silpnąsias puses, apsaugo nuo galimų traumų. Taip pat atliekamas dinaminės pusiausvyros tyrimas.

Tokie tyrimai buvo atlikti ir sezono pradžioje, pagal gautus rezultatus sudaryta specialių pratimų programa. Treniruotes vedė trenerė Rita Troškienė, kineziterapeutas Žilvinas Boškevičius, fizinio rengimo treneriai Vitalija Remeikaitė, Kigo klubo atstovas Nerijus Urbonas. Svečiavosi ir treniruotes vedė Sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas treneris Aurimas Mačiukas, Europoje sertifikuotas sveikatingumo specialistas ir sporto terapeutas bei treneris Marius Bulbovas. Treniruotės buvo labai įvairios.

Pasibaigus sezonui, birželio mėnesį atliktas pakartotinis mergaičių fizinio pasirengimo testavimas. Palyginti rudens ir vasaros mergaičių testų rezultatai džiugino, matomi teigiami pokyčiai.

Kadangi vasarą yra galimybė daugiau praleisti laiko gamtoje, lauke, tad ir merginų komanda su trenere R. Troškiene turėjo įvairios veiklos. Liepos mėnesį surengtas didžiulis Drakono valčių festivalis. „Vilkmergės“ komandai atstovavo mergaičių tėveliai. Varžybos visiems suteikė daug emocijų. Šio renginio metu surengti mokymai „Būk saugus šalia vandens“, kuomet dauguma dalyvių buvo mokomi, kaip suteikti pirmąją pagalbą, kaip elgtis ištikus nelaimei ir naudotis defibriliatoriumi.

Surengta vasaros stovykla Palangoje, kurioje krepšininkės sportavo, grūdinosi, maudėsi jūroje, smagiai kartu leido laiką. Surengtos išskirtinės treniruotės su saviugdos treneriu, daugkartiniu Lietuvos, Europos ir pasaulio bušido ir shidokan karatė čempionu Jordanu Poškaičiu, kuris mokė mąstymo, lankstumo, savigynos, gebėjimo nejausti skausmo ir įveikti savo baimes.

Siekiant išsiaiškinti, kur slypi garsių sportininkų sėkmės paslaptis, surengti susitikimai su legendiniu treneriu Vladu Garastu, garsiais krepšininkais ir treneriais Kęstučiu Kemzūra, Rimu Kurtinaičiu, Rima Valentiene, Dariumi Maskoliūnu, Vydu Gedvilu, Jurga Kaušaite. Šių išskirtinių žmonių išsakytos mintys, jų sukaupta didžiulė patirtis yra unikali ir palinkėjimai jaunajai kartai svarbūs stiprinant motyvaciją siekti užsibrėžtų tikslų.

Jaunųjų krepšininkių komandos laukia naujas sezonas ir pirmasis iššūkis, tad linkime joms sėkmės.

Rima BOŠKEVIČIENĖ

Ukmergės moterų krepšinio klubas

 

Jaunosios krepšininkės su trenere R. Troškiene (kairėje) ir R. Boškevičiene.

Mankšta pajūryje su Ž. Boškevičiumi (kairėje) ir J. Poškaičiu.

Pirmosios pagalbos teikimo mokymai.

Užsiėmimų, kuriuos vedė J. Poškaitis, metu drąsiausios mergaitės netgi vaikščiojo ant sudaužytų stiklų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas