Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Valgomos verslo dovanos: skoninga ir praktiška

Vis daugiau organizacijų supranta, kokios svarbios yra verslo dovanos. Visi, pradedant smulkiomis įmonėmis ir baigiant didžiulėmis korporacijomis, pripažįsta, kad verslo dovanų teikimas savo esamiems ir potencialiems klientams, partneriams yra protinga rinkodaros strategija ir tuo pačiu – nuoširdus padėkos gestas. Šios dovanos dažnai įtvirtina atsiradusius ryšius, gavėjams sukelia teigiamas asociacijas, susijusias su dovanotojų atstovaujamu prekių ženklu. Išskirtinę vietą tarp šių dovanų užima valgomos dovanos.

Kodėl verta rinktis?

 Ar kada nors svarstėte rinktis valgomą verslo dovaną? Nustebtumėte sužinoję, kiek kompanijų džiaugiasi šio pasirinkimo nauda. Remiantis atliktais tyrimais, žmonės, gavę valgomą verslo dovaną, ją kur kas geriau įsiminė ir atitinkamai teigiamai reaguodavo į dovanotojo atstovaujamą prekės ženklą.

Kodėl valgomos verslo dovanos daro tokį gerą įspūdį? Tyrėjai nustatė, kad maisto skonis, kvapas, veikdami žmogaus smegenis, ne tik sugeba sugrąžinti prisiminimus apie maisto valgymą, bet iškart susieja vietą ir aplinkybes, kuriomis tas maistas buvo suvartotas. Vadinasi, maistas sugeba iššaukti gilesnius jausmus, emocijas, kurie susiję su prisiminimais. Taigi, rinkdamiesi niekada nepamirškite apsvarstyti ir gurmaniškųjų verslo dovanų pasirinkimo: jis gali padaryti ilgalaikį teigiamą įspūdį.

Kaip išsirinkti?

 Rinkoje išties yra gausu maisto dovanų. Rinktis galima iš daugybės šokolado gaminių, arbatų, uogienių, kavos rūšių, sausainių, džiovintų vaisių, riešutų rinkinių ir daug kitų. Sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems ir sportuojantiems žmonėms siūlomi proteinų ir energetiniai batonėliai, o besiruošiantiems Kalėdoms visada galima rasti specialių šiai šventei skirtų gardėsių ir jų rinkinių.

Valgomos verslo dovanos paprastai išsirenkamos atsižvelgiant į savo susiplanuotą biudžetą bei į dovanų gavėjų skonį. Žinodami, kas patinka Jūsų klientams, partneriams, jiems galite padaryti išties labai malonų siurprizą.

Svarbu tokios dovanos pateikimas

 Kokia dovana be pakuotės? Tikrai nereikėtų nuvertinti dovanos pateikimo poveikio, nes iš tiesų jis yra labai svarbus. Pirmiausia, atminkite – tai verslo dovana, o tai reiškia, kad ja reikia parodyti gavėjui, jog daiktas (ar daiktai) yra Jūsų įmonės, prekių ženklo dovana. Antra, nepamirškite, kad dovana atlieka reprezentacinę funkciją, todėl ji pati ir jos pateikimas turi būti itin kokybiški.

Rinkdamiesi valgomos verslo dovanos pakuotę, visada pagalvokite, kaip jausis žmogus, kuris ją gaus. Čia rinka yra lanksti ir gali prisitaikyti prie Jūsų poreikių. Kiekvienas pasirinktas produktas gali būti pažymėtas įmonės logotipu, šūkiu ar kitu išskirtiniu grafikos elementu.

Valgomų verslo dovanų rinkiniai paprastai supakuojami į jaukias dėžutes, kurios taip pat gali būti pažymėtos įmonės skiriamaisiais ženklais. Čia didelis dėmesys skiriamas detalėms, tad tokios Jūsų pasirinktos dovanos atrodys įspūdingai ir išskirtinai.

Jei vis dar abejojate, ar turėtumėte pasirūpinti valgomomis verslo dovanomis, leiskite išsklaidyti Jūsų abejones ir patvirtinti: taip, tikrai turėtumėte. Visada verta parodyti savo klientams, partneriams savo dėkingumą, sustiprinti Jus siejančią draugystę, o tai geriausia padaryti dovanojant skoningas, praktiškas valgomas verslo dovanas.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas