Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

4 ženklai, rodantys, kad laikas persikelti į dedikuotą serverį

Kasdien tobulėjant technologijoms ir sparčiai augant poreikiui būti matomiems internete, tam, kad verslas būtų sėkmingas, jis taip pat turi atsidurti virtualioje erdvėje. Nesvarbu, kokia forma – svarbu, kad klientai matytų Jus ir Jūsų teikiamas paslaugas, galėtų susisiekti. Įmonės skaitmenizavimas, jos pateikimas internete apima daug svarbių žingsnių, o vienas reikšmingiausių – pasirinkti svetainės talpinimo platformą. Pradėdami verslą, dauguma verslininkų pasirenka bendro naudojimo hostingo platformą dėl įperkamumo, tačiau laikui bėgant šių paslaugų pradeda nebeužtekti, ypač, kai verslas pradeda augti. Kitas žingsnis, reikalingas norint išvengti kliūčių – dedikuoti serveriai. Gal jau laikas jį žengti ir Jums?

1. Jūsų klientams reikia didesnio saugumo

Saugumas – kone svarbiausias bet kokio internetinio verslo elementas, ypač, jei kaupiate, naudojate jautrius klientų duomenis, kurie jokiu būdu negali atsidurti netinkamose rankose. Jei pasirinkote svetainių talpinimą, dažniausiai tenka pasikliauti teikėjo taikomais saugos protokolais. Tad, pavyzdžiui, jei teikėjas laiku jų neatnaujina, svetainė ir jos vartotojų, Jūsų darbuotojų duomenys tampa pažeidžiami, padidėja kibernetinių atakų rizika.

Dedikuoti serveriai ir panašaus pobūdžio paslaugos leidžia Jums patiems nustatyti pasirinktinius saugos protokolus. Be to, nebereikia jaudintis dėl kitų vartotojų, kurie dalijasi serverio vieta su Jumis. Jums duodama visa laisvė ir įrankiai, leidžiantys sukurti optimalų, Jūsų verslo poreikius tenkinantį apsaugos barjerą. Taip pat galite suplanuoti sistemos atnaujinimus, iškart įdiegti norimą programinę įrangą bei paskirti žmones, atsakingus už serverio priežiūrą.

2. Nuolat trūksta išteklių dėl padidėjusio vartotojų srauto

Jei Jūsų prekės ženklas ar verslas populiarėja, tačiau svetainė nėra pritaikyta vis didėjančiam lankytojų srautui, galite prarasti daug esamų bei potencialių klientų. Be to, jei dabartinis paslaugų teikėjas pridės daug naujų svetainių, kurioms reikia daugiau procesoriaus atminties bei kitų svarbių sistemos išteklių, į Jūsų bendrą serverį, platformos našumas gali sutrikti visiems čia esantiems vartotojams be išimties.

Jei pastebite, kad auga į Jūsų svetainę užsukančių žmonių srautas arba serveris nuolatos patiria perkrovas, greičiausiai laikas apsvarstyti galimybę keisti svetainės talpinimo vietą. Tiek „cloud“, tiek fiziniai dedikuoti serveriai yra optimalūs pasirinkimai įmonėms, kurios nori atskirų išteklių. Kai niekas kitas jais nesinaudoja, galite likti ramūs, kad net ir itin didelis vartotojų srautas neužkraus Jūsų sistemų per daug.

3. Trinka svetainių darbas, jas lėtai krauna

Beveik niekas nenori lankytis svetainėje, kuriai užsikrauti reikia daugiau nei vienos minutės. Tiesą sakant, tyrimai atskleidė, kad apie 47 % lankytojų tikisi, jog jų lankoma svetainė bus užkrauta per mažiau nei 2 sekundes, o net 40 % lankytojų palieka svetainę, jei ji kraunasi ilgiau nei 3 sekundes. Šis procentas tik auga su kiekviena papildoma sekunde.

Svarbu paminėti, kad „Google“ laiko puslapių užkrovimo laiką rimtu SEO rodikliu, o svetainės, kurios kraunasi itin lėtai, paieškos rezultatuose atsiranda vis žemiau. Bendruose svetainių talpinimo planuose serverio ištekliai, tokie kaip CPU ir RAM, paskirstomi daugybei vartotojų. Jei kelių įmonių srautas itin didelis, tai gali sukelti sistemos prastovas, o dėl to puslapiai užkraunami lėčiau arba išvis nepasiekiami. Dedikuoti serveriai išsprendžia šią problemą vienu paprastu būdu – visi ištekliai priklauso tik Jums.

4. Jūsų IT specialistai neturi galimybių laisvai programuoti

Suprantama, kad programavimas nėra lengvas dalykas. Dauguma svetainės talpinimo paslaugų teikėjų nepateikia daug programavimo galimybių dėl saugumo ir aparatūros apribojimų, o kai kurie šiuos dalykus tiesiog tvarko už naudotoją. Todėl dažniausiai savi programuotojai negali laisvai tvarkyti sistemų, kurti reikalingus kodus ir juos testuoti.

Tačiau dedikuotas serveris leidžia Jums pasirinkti norimą programinę įrangą, nustatyti fizinės įrangos specifikacijas ir įdiegti įrankius pasirinktoje operacinėje sistemoje. Ir tai tik keli dalykai iš daugelio kitų, kuriuos gali nuveikti Jūsų IT specialistai.

Jei verslas sėkmingai auga, bet pradedate pastebėti šiuos ženklus, metas apsvarstyti tikimybę, kad Jums gali būti reikalingi dedikuoti serveriai. Jei turite tam pakankamą biudžetą ir žinote, kad tokio atsinaujinimo pakaks patenkinti tiek dabartiniams, tiek ateities poreikiams, delsti nėra ko. Tai išties racionalus pasirinkimas tiems, kurie nori geriausio ne tik sau, bet ir savo klientams.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas