Ukmergės dvarus aplankė per 260 dviratininkų.

Žmonės

Dviračių žygyje – pažintis su Užugirio ir Siesikų dvarais

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Rugpjūčio 21-ąją surengtas dviračių žygis ,,Pamatyk Ukmergės krašto dvarus“, kuriame dalyvavo Lietuvos policijos ir kitų vidaus reikalų sistemos įstaigų darbuotojai, jų šeimų nariai – iš viso per 260 dviratininkų.

Visi rinkosi prezidento Antano Smetonos dvare, Užugirio kaime. Žygio atidarymo metu policijos pareigūnų bendruomenę sveikino Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Teatralizuotai svečiams prisistatė ir sveikinimo kalbą pasakė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, kuriam pagelbėjo rajono Tarybos narys Vidmantas Krikštaponis. Po trumpos apšilimo mankštelės dalyviai pasiruošė startui. Žygio pradžią paskelbė patrankos šūvis.

Dviratininkai įveikė 40 kilometrų. Žvyruotu keliu jiems teko važiuoti apie 12 km ir apie 28 km – asfaltu. Pusiaukelė buvo numatyta Siesikų dvare, kur dvaro atgaivintojas Audrys Matulaitis papasakojo įdomią istoriją. Atsigaivinę ir šiek tiek pailsėję dviratininkai sugrįžo į A. Smetonos dvarą. Kiekvienas žygio dalyvis buvo apdovanotas medaliu. Pasistiprinę gardžia koše ir žuviene, pabendravę su kolegomis, išsimaudę ežere, pasivaikštinėję po prezidento dvarą, pasikrovę geros energijos ir įsimintinai praleidę besibaigiančios vasaros penktadienį dalyviai išsiskirstė į namus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas