„Eglutės“ lopšelio-darželio pedagogės Veprius pasiekė dviračiais.

Naujausi, Žmonės

Rajono pedagogai Mokslo metus pradėjo pažintine kelione

Nijolė STUNDŽIENĖ

Rugpjūčio 26-ąją po ilgo nesimatymo vėl į būrį rinkosi rajono pedagogai. Jau trečius metus iš eilės mokslo metų pradžią švietimiečiai pasitiko netradiciškai – mokytojų piknike. Šiemet jis vadinosi „Ukmergė moka mokytis kelyje“. Kadangi koronaviruso grėsmė dar nepasitraukusi, idėjos sumanytojai pasiūlė renginį organizuoti Veprių stovyklavietėje, o į ją keliauti grupelėmis – pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis, automobiliais.

Po renginio kalbintas rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas džiaugėsi, kad šiųmetinis mokytojų piknikas sulaukė susidomėjimo ir jame dalyvavo per 200 pedagogų. Iš jų daugiau nei 20 rinkosi dviračius su vadovu Sauliumi Grigu, 36 į Veprius plaukė su Kastyčiu Kvietkausku, per 20 ėjo pėsčiomis, vadovaujami Eugenijaus Oganausko, ir dar šimtas su vadove Regina Atkočiūniene atvyko automobiliais.

Pakelyje dalyvių laukė krašto ir istorijos pažinimo staigmenos, apie kurias nė vienas iš anksto nieko nežinojo.

Pirmieji startavo pėstieji. Pasiekus mišką juos „į nelaisvę“ paėmė klubo „Miško broliai“ partizanai, parengę įdomią edukacinę programą.

Baidarininkai buvo pakviesti į menininko Česlovo Lukensko muzikinį instrumentinį performansą, vykusį prie Žuvintės šaltinio.

Kelionei pasirinkę automobilius vyko pagal duotas koordinates. Pirmiausia jie pasiekė Vaitkuškio dvarą, šalia kurio gidė Regina Škuropad surengė edukacinį-pažintinį užsiėmimą. Vėliau automobilininkai buvo nukreipti link Kelmų miške buvusios raketinės bazės. Čia jų laukė Ukmergės Vyčio šaulių kuopa ir jos vadas Linas Kavaliauskas.

Dviratininkams krašto pažinimo staigmenas paruošė ir juos Deltuvos miestelyje pasitiko Ukmergės karo istorijos klubas „1-as LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimentas“. Priartėjus prie Veprių prie dviratininkų prisijungė mokytoja, stovyklos vadovė Vida Ramanauskiene. Ji supažindino su miesteliu, palydėjo į Veprių muziejų.

Įveikusiems 20 kilometrų ir pasiekusiems kelionės tikslą pedagogams įkvėpiantį motyvacinį pranešimą skaitė Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius. Taip pat po atviru dangumi vyko psichologės Editos Usonienės kartu su bendraautoriais parengtų knygų „Kilogramas patirties Jums“ ir „Du kilogramai patirties“ pristatymas. Renginyje dalyvavo ir Robotikos akademijos atstovai.

Veprių stovyklavietėje pedagogai vieni su kitais pasisveikino, pabendravo, pasivaišino, vieni iš kitų pasisėmė idėjų ir entuziazmo. Susitikimas vyko laikantis saugumo reikalavimų, dėvint kaukes.

 

Baidarininkams vadovavo K. Kvietkauskas (dešinėje).

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas