Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Pateko į sukčių pinkles

Rajono Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Nukentėjęs asmuo į policiją kreipėsi rugpjūčio 24 dieną.

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, 79-erių Veprių seniūnijos gyventojas į sukčių pinkles pateko birželio 20 dieną. Apie 9 valandą į jo mobiliojo ryšio telefoną paskambino nepažįstamas vyras. Rusiškai kalbėjęs asmuo prisistatė Dmitrijumi Stan, Juridinio departamento vadybininku. Jis sakė žinantis, kad Ukmergės rajono gyventojas yra investavęs pinigus. Skambinusysis teigė neva „priaugo procentų ir departamentas jau pasiruošęs juos grąžinti.“ Tačiau, kaip teigė nepažįstamasis, reikia į nurodytą sąskaitą pervesti tam tikrą lėšų sumą. Nukentėjusysis patikėjo melagystėmis ir tris skirtingas sąskaitas (Albanijoje ir Ukrainoje) pervedė 2 667 eurus.

Vėliau Juridinio departamento darbuotojai telefonu nebeatsiliepė, internetu nebebendravo. Pareiškėjas suprato, kad buvo apgautas sukčių.

Pasak A. Krogertienės, šiais metais rajono Policijos komisariate dėl sukčiavimų pradėta 17 ikiteisminių tyrimų, iš jų 9 – vasaros laikotarpiu.

„Raginame gyventojus nebūti patikliais, pasikalbėti apie tokius atvejus su senyvo amžiaus artimaisiais ar kaimynais. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112“, – ragino policijos atstovė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas