Vakaro metu vyravo puiki nuotaika.

Žmonės

Labdaros vakaras subūrė apie 250 žmonių

Nijolė STUNDŽIENĖ

Ukmergės „Lions“ klubas praėjusią savaitę pakvietė į ant-rą kartą mieste organizuotą labdaros vakarą „Balta vakarienė“. Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos padėti negalių turintiems ukmergiškiams.

Žuvų gatvėje po atviru dangumi vykęs labdaros vakaras šįkart subūrė apie 250 žmonių, kurie paaukojo 5 340 eurų. Kaip ir praėjusiais metais privataus renginio akcentas buvo balta elegancija. Dalyviai vilkėjo baltus drabužius, patys atsinešė pageidaujamų vaišių, indų. Visi susirinkusieji pakviesti prie baltomis staltiesėmis dengtų stalų, organizatoriai pasirūpino būtinu inventoriumi, dekoracijomis, apsauga, kitomis priemonėmis.

Ukmergės „Lions“ klubo prezidentas Henrikas Ivanauskas pasidžiaugė, kad jų inicijuotas renginys sulaukė tokio žmonių susidomėjimo. Į šventę atvyko kolegos iš „Lions“ klubų, esančių Mažeikiuose, Šiauliuose, Kaune, Kėdainiuose, Telšiuose, Vilniuje. Ukmergiškius pagerbė Lietuvos LIONS klubų asociacijos gubernatorė Daiva Grikšienė. Bilietus į „Baltą vakarienę“ įsigijo ir Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė su vyru.

Tarp dalyvių taip pat buvo ukmergiškė maratono bėgikė Aušra Garunkšnytė, kuri ruošiasi 2021 metų Tokijo parolimpinėms žaidynėms, bei jos treneris Linas Balsys. Būtent šiai regos negalią turinčiai sportininkei ir atiteks dalis surinktų lėšų, kad ji galėtų deramai pasirengti ir atstovauti Lietuvai.

Vakarienėje su žmona dalyvavo ir šalyje gerai žinomas verslininkas, mokslininkas, visuomenės veikėjas Vladas Lašas. Jis yra technikos mokslų daktaras, UAB „Skubios siuntos“ įkūrėjas ir generalinis direktorius, Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2030“, Vytauto Didžiojo universiteto, Globalios Lietuvos lyderių tarybų narys.

Vakaro metu surengtam aukcionui pasiūlyti maratonininkės A. Garunkšnytės sportiniai marškinėliai, kuriuos vilkėdama ji 2019 metais dalyvavo Londono maratone ir pelnė galimybę startuoti Tokijo parolimpinėse žaidynėse. Jie parduoti už 350 eurų. Taip pat aukcione buvo varžomasi dėl susitikimo su V. Lašu. Šia galimybe pasinaudojo kitas renginio dalyvis, nepagailėjęs 1 000 eurų.

Renginyje skambėjo gyva saksofono muzika, nemokamai koncertavo mūsų kraštietė Raminta Naujanytė Bjelle, Kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis „Klasika“, vadovaujamas Jūratės Martinkutės.

Ukmergės „Lions“ klubo prezidentas H. Ivanauskas dėkojo visiems vakaro dalyviams, kartu kūrusiems nepakartojamą atmosferą.

„Apipavidalinimu rūpinosi floristė Erika Jakimavičienė iš salono „Kupolės gėlės“, stalo vandenį „Junejuly“ dalyviams tiekė verslininkai iš Pašilės, saugumą garantavo UAB „AASE“, šokiui visus išjudino choreografė Egidija Merenanu, Kultūros centras paskolino stalų ir kėdžių…“ – prie organizavimo prisidėjusius geradarius vardijo klubo vadovas.

Kaip „Gimtajai žemei“ po renginio sakė H. Ivanauskas, „Baltos vakarienės“ metu surinktos lėšos žmonėms su negalia bus paskirstytos „Lions“ klubo narių susirinkime. Ketinama paremti ne tik maratonininkę A. Garunkšnytę, bet ir neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ bočios žaidimo entuziastus bei klausos negalią turinčią ukmergiškę.

 

Renginio dalyviai pasipuošė baltais drabužiais.

 

Aukcionui pasiūlyti maratonininkės A. Garunkšnytės marškinėliai.

Pauliaus ŠEMETOS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • C :
    Kam tie marskineliai seni? 😛

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas