Bėgikai, renginio organizatoriai ir ukmergiškiai prie rajono ribos.

„Pilietiškumas - valstybės ir asmeninės gerovės garantas“

Įvyko 29-asis Baltijos kelio bėgimas

Arvydas PĖŠINA

Prisimenant prieš 31 metus įvykusį Baltijos kelią, kai šimtai tūkstančių Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų, protestuodami prieš Molotovo-Ribentropo paktą sustojo į gyvąją grandinę, Baltijos šalių bėgikai nubėgo tą patį kelią – nuo Vilniaus iki Talino.

Jau 29-tą kartą estafetiniame Baltijos kelio pagarbos bėgime dalyvavo 24 Lietuvos, 4 Latvijos ir vienas bėgikas iš Estijos. Startavę rugpjūčio 21 d., 10 valandą, Vilniuje, Katedros aikštėje, jie finišavo rugpjūčio 23-osios pavakaryje Taline, Estijos parlamento kieme.

Bėgikus prie Ukmergės rajono ribos pasitiko vadovai – meras Rolandas Janickas ir savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, taip pat moksleivių vasaros stovyklos Vepriuose dalyviai.

Pirmieji į sutikimo vietą atskubėjo neįgalieji. Rajono vadovai ne tik pasveikino bėgikus, bet ir jiems įteikė suvenyrus – puodelius su Ukmergės logotipais.

Suvenyrais buvo apdovanoti Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos prezidentas Vidmantas Dob-rovolskas, bėgime dalyvaujantis ukmergiškis Juozas Songaila, pasvaliečiai Jurgita Packevičiūtė ir Zenonas Balčiauskas, latvė Raisa Marčinkus ir estas Priit Valk.

AUTORIAUS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas